Mardin'de "1. Mezopotamya Uluslararası Turizm Kongresi" düzenlendi

Mardin'de Artuklu Üniversitesi ve Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) iş birliğiyle 1. Mezopotamya Uluslararası Turizm Kongresi" düzenlendi.

Haberler 30.11.2021 - 00:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Turizm Fakültesi ile Turizm, Eitim, Uygulama ve Aratrma Merkezi tarafndan Atatürk Kültür Merkezinde gerçekletirilen kongreye, 11 ülkeden online ve yüz yüze olarak uzman aratrmaclar katld.

Kongrenin açlnda konuan DKA Genel Sekreteri Ahmet Alanl, Mezopotamya bölgesinde doa, kültür, tarih ve gastronomi alannda çok büyük zenginliklerin var olduunu belirtti.

TURZM KONGRES

Göbeklitepeden bahsediyoruz, tarihin sfr noktas diye ama görüyoruz ki u anda Mardinde, Göbeklitepeden 800 yl daha önce var olan Boncuklu tarladan bahsediyoruz. Bu bizim için büyük bir heyecan. Bölgeye gelen insanlar, bu zenginliin sadece topran altnda olmadn, topran üstünde de bu zenginliin yaadn görecektir. diyen Alanl, bu örneklerin tarihsel olarak binlerce yldr var olan kültür ve medeniyet zenginliini gösterdiini kaydetti.

MAÜ Rektörü Prof. Dr. brahim Özcoar da, Mardinin dünya ölçeinde tannrlnn artmasna üniversite olarak ön ayak olduklarn ifade ederek, akademik perspektifle ele alnan turizm kongresinin bölge için son derece önemli olduunu aktard.

Kongrenin dönem bakan olan MAÜ Rektör Yardmcs ve Turizm Fakültesi Dekan Prof. Dr. Serhat Harman ise ngilizce konuma yapt.

Ana Sayfaya Git