Mardin'de 200 kişinin alınacağı iş için uzun kuyruk

DİCLE Kalkınma Ajansı'nın (DİKA) girişimleriyle, Mardin'de açılacak çağrı merkezinde 200 kişinin alınacağı işe başvurmak isteyen binlerce kişi, sabah erken saatlerden itibaren sıranın kendilerine gelmesini bekledi.

Haberler 18.11.2017 - 09:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çar merkezi bünyesinde çaltrlmak üzere DKA tarafndan 200 kiinin alnaca duyurusu, isizlik orannn yüksek olduu Mardinde umut oldu. bavurularnn son gününde kentte binlerce kii, DKAnn önünde sabah saatlerinden itibaren uzun kuyruk oluturdu. Asgari ücretli de olsa bir i sahibi olmak isteyen adaylar, kayt yaptrmak için saatlerce kuyrukta bekledi. Zaman zaman izdiham yaanrken, özel güvenlikler de sra oluturmak büyük çaba harcad. DKA yetkilileri, herkese kolaylk salanacan belirterek, srada bekleyen hamile ve engelli vatandalara öncelik tannmasn istedi.

TE SZLK KUYRUU

Saatlerce kuyrukta bekleyenlerden Hamit Toptam, üniversite mezunu olunun bavurusu için beklediini belirterek, Bu fotoraf Mardindeki isizliin en net göstergesidir. Kim diyor Mardinde isiz yok. ki gündür binlerce kii asgari bir ücretli bir i için srada bekliyor dedi.

bavurusu için gelen üniversite mezunu Betül Zengin de Eminim ki srada bekleyenlerin çou üniversite mezunu ama Mardinde i imkan olmad için 200 kii alnacak ie gördüünüz gibi bir sürü kii bavurmak için srada bekliyor. Açkças buraya gelen milletvekilleri, bakanlar kim geliyorsa gerçekten buna bir çare bulsun. Asgari ücretle bile i bulamyoruz. KURa gidiyoruz bulamyoruz. Üniversite mezunuyuz, kendimizi gelitirdik ama açkças bir yere yerleemedik. 5 yldr mezunum diye konutu.

200 K ALINACAKTI

bavurusu yapan iletiim fakültesi mezunu Abdullah Ylmaz da Mardinli olup il dnda yatrm yapan iadamlarna çarda bulunarak, Üniversite mezunuyum; alm var diye duyup geldim. Binlerce kii ile birlikte kuyruktayz. Mardindeki isizliin fotoraf. Bu kadar genç hepsi bota. stiyoruz ki bu almlarda torpil oynamasn. Bavuranlarn hepsi kendi hakk ile ilere yerlesin. Sabahtan beri kuyruktaym, srann bana ne zaman geleceini de bilmiyorum dedi.

Mardinde yatrm yapmak isteyen bir iadam ile yaptklar görüme üzerine kentte yatrm karar alndn anlatan DKA yetkilisi Ekrem Dirican da Mardinde açlacak cazibe merkezi için 200 kiilik alm için dün ve bugün 2 bin 200 kiiyi mülakata aldk. Bavuru saysnn 5 bine ulamasn bekliyoruz. Hepsinin bavurusunu alacaz ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git