Mardin'de belediyeden "yamaç paraşütü" eğitimi

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından kentte yamaç paraşütü eğitimi veriliyor.

Haberler 11.09.2018 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin Büyükehir Belediyesi, yaplan görevlendirmenin ardndan gençlere yönelik hayata geçirdii çalmalara bir yenisini daha ekledi. Gençlik Merkezi tarafndan kentte ücretsiz düzenlenen ve 2 ay süren yamaç paraütü eitimini baaryla tamamlayan katlmclara sertifika ve lisans verilecek.

Büyükehir Belediye Bakan Vekili Vali Mustafa Yaman, yapt açklamada, belediye olarak kentte ilk defa yamaç paraütü eitimi vermeye baladklarn belirtti.

Yaptklar çalmalarla ehre ilkleri yaattklarn ifade eden Yaman, Tarih ve medeniyetler ehrinin hikayesini hemehrilerimizle yeniden yazyoruz. Bölgenin en büyük ve modern gençlik merkezini açtk. u ana kadar yaklak 8 bin örencimiz ücretsiz olarak buradaki bütün kurslardan faydalanyor. Yine örencilerimizi ilk defa yurt içi ve yurt dna gönderdik. Bunun yan sra örencilerimizi kendi alannda tannm insanlarla bir araya getirdik. dedi.

- ehrimizin ilk defa lisansl yamaç paraütü takm olacak

Corafi konumu elverili kadim ehir Mardinde yamaç paraütü eitimi balattklarn aktaran Yaman, katlmclara alannda uzman kiilerce eitim verildiini kaydetti.

Yaman, eitimlerin teorik ve pratik olmak üzere iki aamadan olutuunu belirterek, öyle konutu:

lk eitimlerimiz teorik olarak gerçekleti. Daha sonra kursiyerlerimizin yer eitimlerini 21 Kasm ehir Stadyumunda gerçekletirdik. Kursiyerler eitimden memnun. Keyif alarak çalmalar sürdürüyorlar. Bu eitimlerin sonunda 16 kursiyerimize sertifika ve lisans verilecek. ehrimizin ilk defa 16 kiilik lisansl yamaç paraütü takm olacak. Bu da bizi sevindiriyor.

Türkiye Hava Sporlar Federasyonu Mardin l Temsilcisi Hüseyin Yldz ise Mardinin, Mezopotamya Ovasna hakim bir il olduunu, bu sayede Türkiyenin yamaç paraütü mesafe rekorunu elinde tuttuunu söyledi.

Mardin, Türkiyede uçmak için, yamaç paraütü yapmak için en elverili sahaya sahip diyen Yldz, açk hava müzesi olarak nitelendirilen Mardinde, sporseverlerin, havadan antik kenti izlemenin cokusunu yaayacaklarn dile getirdi.

Kursiyerlerden Mehmet Altay, yamaç paraütü eitimi almann mutluluunu yaadn kaydederek, 15 yllk hayalimdi. çok güzel bir spor. Emei geçenlere teekkür ediyorum. diye konutu.

Okan Yavuz da, bu spora büyük merak duyduunu ifade ederek, kendilerine bu imkan sunan herkese teekkür etti.

Yavuz, Mardinde bu eitimlerin ilk defa olmas bizi sevindirdi. nallah daha da ilerletilerek devam eder. dedi.

Ana Sayfaya Git