Mardin'de silah ve tarihi eser operasyonu

Operasyonda, 2 el bombası, uzun namlulu silah, 6 ruhsatsız tabanca, 19 av tüfeği, 3 bin 830 fişek, 400 gram barut ve amonyum nitrat içerikli gübre ile tarihi eser olduğu değerlendirilen 68 obje ele geçirildi, 3 şüpheli gözaltına alındı

Haberler 27.03.2019 - 10:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinde düzenlenen operasyonda, 2 el bombas, 19 av tüfei, 6 ruhsatsz tabanca, uzun namlulu silah, 3 bin 830 fiek, 400 gram barut ve amonyum nitrat içerikli gübre ile tarihi eser olduu deerlendirilen 68 obje ele geçirildi.

Mardin Cumhuriyet Basavclnn talimatyla l Emniyet Müdürlüü Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele ube Müdürlüünce yürütülen çalma kapsamnda, .M, C.M. ve M.Mnin i yeri ve ikametinde bomba ve silah dedektör köpekleriyle arama gerçekletirildi.

Aramalarda, 2 el bombas, kalanikof marka uzun namlulu silah, deiik çap ve markalarda 6 ruhsatsz tabanca, 19 av tüfei, 3 bin 830 fiek, 35 arjör, 66 tüfek parças, gece görü dürbünü ve arj aleti, 4 pet ie içerisinde 400 gram barut, 50 kilogramlk 2 çuval içerisinde amonyum nitrat içerikli gübre, tarihi eser olduu deerlendirilen 68 obje, ses veya gaz fiei atabilen 2 tabanca ile bunlara ait arjör, 68 ses veya gaz fiei, 2 kesici delici alet ve 2 telsiz ele geçirildi.

Operasyonda, 3 üpheli gözaltna alnd.

Soruturma, üpheliler ve olayn muhtemel terör balantlar da deerlendirilerek çok yönlü sürdürülüyor.

- l Emniyet Müdüründen vatandalara teekkür

Öte yandan, l Emniyet Müdürlüünde ele geçirilen silah ve tarihi eserler basn mensuplarna gösterildi.

l Emniyet Müdürü Hasan Onar, gazetecilere yapt açklamada, suç örgütlerine yönelik çalmalar aralksz sürdürdüklerini söyledi.

Hem terör örgütleri hem de örgütlerin finans kaynaklarna yönelik çalmalarn büyük hzla sürdüünü belirten Onar, bu kapsamda el bombalar, silah, amonyum nitrat gibi malzemelerin ele geçirildiini kaydetti.

üphelilerin yakalandn ve balantlarnn aratrldn bildiren Onar, l Emniyet Müdürlüü olarak FETÖden, PKKya kadar bütün terör örgütlerine ve terör örgütlerinin finans kaynaklarna kar her türlü mücadelemiz srarla devam edecektir. Mardinde vatandalarmza bize verdikleri desteklerden dolay teekkür ederiz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git