Mardin'de sokağa çıkma yasağı kaldırıldı

Mardin'in Artuklu ilçesine bağlı Yardere kırsal mahallesi ile mezralarında terör örgütüne yönelik yapılan operasyon nedeniyle dün saat: 05:00'te uygulamaya konulan sokağa çıkma yasağı saat 15.00 itibariyle kaldırıldı. Valilik açıklamasında, "Vatandaşlarımıza, can ve mal güvenliklerinin sağlanması amacıyla uygulanan sokağa çıkma yasağına gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür ederiz" denildi.

Haberler 11.09.2021 - 01:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Artuklu ilçesine bal Yardere krsal mahallesi ile mezralarnda terör örgütüne yönelik yaplan operasyon nedeniyle uygulamaya konulan sokaa çkma yasa saat dün 15.00 itibariyle kaldrld.

Mardin Valilii, 05:00 itibari ile bölgedeki operasyonlarn sona erene kadar Mardinin Artuklu lçesi; Yardere Mahallesi ve Mezralar snrl olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokaa çkma yasa ilan edildiini duyurmutu. Sokaa çkma yasa saat 15.00 itibariyle kaldrld.

Mardin Valilii, 05:00 itibari ile bölgedeki operasyonlarn sona erene kadar Mardinin Artuklu lçesi; Yardere Mahallesi ve Mezralar snrl olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokaa çkma yasa ilan edildi.

VALLKTEN AçIKLAMA

Valilikten yaplan açklamada u ifadelere yer verildi:

Vatandalarmzn can ve mal güvenliinin salanmas, aralarnda üst düzey örgüt yöneticilerinde bulunduu deerlendirilen, Bölücü Terör Örgütü mensuplarn etkisiz hale getirmek, bölgede Bölücü Terör Örgütü mensuplar tarafndan kullanld deerlendirilen snak, barnak, depo alanlarn ve uçaksavar mevzilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadyla;

5442 Sayl l daresi Kanunun ilgili maddeleri gereince; 10. Eylül 2021 Cuma günü saat: 05:00 itibari ile bölgedeki operasyonlarn sona ermesine kadar Artuklu lçesi; Yardere Mahallesi ve Mezralar snrl olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokaa çkma yasa ilan edilmitir.

Söz konusu yasaa vatandalarmzn uymas kendi can ve mal güvenlikleri açsndan önem arz etmektedir.

Ana Sayfaya Git