Mardin'de uyuyan DAEŞ hücrelerine polis baskını; 4 gözaltı

Mardin'in merkez Artuklu ve Mazıdağı ilçelerinde tespit edilen DAEŞ terör örgütüne ait uyuyan 2 hücre evine, MİT ile koordineli olarak düzenlenen baskınlarda 4 şüpheli gözaltına alındı.

Haberler 20.09.2017 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Artuklu lçesi ile Mazda lçesinde tespit edilen, birbirinden habersiz ve Yalnz kurt diye adlandrlan terör örgütü DAEe ait 2 uyuyan hücre evine, dün ve bugün Emniyet Müdürlüü ve MT Bölge Bakanlnn ortak operasyonu ile baskn düzenlendi. Basknla ilgili Emniyet Müdürlüünden yaplan yazl açklamada, Mardin Emniyet Müdürlüü ve MIT Bölge Bakanlnn ortak çalmas neticesinde; DAE terör örgütü bata olmak üzere dier örgütlerin ilimizdeki faliyetlerinin deifresine ve engellenmesine yönelik yürütülen çalmalar kapsamnda; Mardin Artuklu ilçesinde, Yalnz kurt diye adlandrlan, uyuyan birbirinden habersiz iki ayr DAE hücresine yaplan operasyonla; DAE terör örgütünün içerisinde faliyet yürüttüü tespit edilen; Hüseyin A. S. isimli ahs 18.09.2017 tarihinde Mardin Artuklu ilçesinde kald bir evde yakalanmtr.

DAEE OPERASYON

Ayrca ahsn ikametinde Suriyede DAE terör örgütü faaliyetleri kapsamnda hareket edip, çatmalarda vurulup tedavi olduktan sonra buraya gelip ayn evde kalan Aaed M. isimli ahs da yakalanarak gözaltna alnmtr. çatma bölgeleriyle balantl olduu deerlendirilen kiinin kald yerde yaplan aramada; çok sayda dijital malzeme ve dökümanlar, 1 siyah renkli kar maskesi ele geçirilmitir. Ayrca DAE terör örgütünün Mardinin azda lçesinde ikinci uyuyan DAE hücresi tespit edilerek yaplan çalmada, DAE terör örgütü içerisinde faliyet yürüttüü tespit edilen; Abdurrahim E. H. isimli ahs 19.09.2017 Mazda lçesindeki adresinde yakalanmtr. Ayrca ayn ikamette bulunan Ubeyde H. isimli ahs da gözaltna alnmtr. Mardin Cumhuriyet Basavclmzn talimatlar ile tahkikat devam etmektedir. Her türlü terör örgütleri ile mücadele, ülkemizin huzuru ve devletimizin güvenlii için tüm güvenlik birimlerimizin ortak çalma ve birliktelii ile kararllk la sürdürülecektir denildi.

Ana Sayfaya Git