Mardin’den Avrupa’ya kot ihracatı

Mardin’de 2011 yılında kurulan ve 30 işçiyle faaliyete başlayan tekstil fabrikası, Avrupa’yı giydiriyor. Birçok Avrupa ülkesine kot ihracatı yapılan fabrikada, istihdam sayısı 300’e ulaştı. Fabrikanın Mısır’da açılması planlanırken, memlekete hizmet için Mardin’e kurulduğunu anlatan Genel Müdür İbrahim Batuk, bin kişiyi istihdam edecek kapasiteye ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.

Haberler 08.09.2017 - 09:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinde 2011 ylnda, 30 içiyle faaliyete balayan kot pantolon fabrikas, ksa sürede büyüdü. 3 bin metrekarelik kapal alana, 4 bin 500 metrekarelik bir alan daha eklenecek olan fabrikada istihdam says 300e çkarld. Fabrika, Türkiyenin çeitli kentlerinin yan sra, bata Almanya olmak üzere Moda ülkesi talya, Hollanda, Fransa, spanya ve Yunanistana ihracat yapyor.

Fabrika Genel Müdürü brahim Batuk, iletme sahiplerinin Msrda açmay planladklar fabrikay memleketlerine hizmet için Mardinde kurduklarn belirterek, Fabrikamz 3 bin kapal alana kurulmu olan entegre tekstil fabrikas. Biz buradan Avrupaya kot pantolon ihracat yapyoruz. çaltmz markalar dünyann önde gelen markalar. Yaklak 300 çalanmz var. Yeni fabrikamz ile beraber bu sayy yaklak 500 çkaracaz. Toplamda da 8 bin metrekare alanmz olacak dedi.

HEDEFMZ BN KY STHDAM ETMEK

leri daha ileriye tamay hedeflediklerini anlatan Batuk, Baladmzdan bugüne yüzde 300lük bir büyüme hz yakaladk. Büyük bir projemiz daha var. çalan saymz 800 ile bin kii arasna çkarmay hedefliyoruz. Geçen sene yaklak 3 milyon 500 bin adet üretim yaptk ve bunlarn hepsini Avrupaya ihraç ettik. Türkiye firmalar içerisinde ilk 500e girmeyi istiyoruz diye konutu.

Fabrikada içi olarak çalan Emel Engin, 7 yldr burada çalyorum. Fabrikadan memnunum, burada ürettiklerimiz genelde Almanyaya gidiyor. Burada çalma artlarmz uygun. Kadnlar için iyi bir yer ifadelerini kaydetti.

Ana Sayfaya Git