Mardin'in hedefi 1 milyon turist

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi, yıl sonuna kadar hedeflediği 1 milyon turist için çalışmalarını hızlandırdı.

Haberler 15.09.2017 - 09:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin Büyükehir Belediye Bakan Vekili Vali Mustafa Yaman, yapt açklamada, tarihi kentte deiimin devam ettiini belirtti.

Kentin daha da estetik ve güzel olmas için çaba harcadklarn aktaran Yaman, Tarihi dokusuyla beeni kazanan Mardinde hedefimiz, yl sonuna kadar 1 milyon turist arlamak. dedi.

Kentin cazibesini daha da artrmak için belediyenin imkanlarn seferber ettiklerine dikkat çeken Yaman, Mardinin tarihi ve kültürel zenginlikleriyle dikkat çeken bir ehir olduunu bildirdi.

Her yl yüz binlerce ziyaretçinin akn ettii Mardinin muhakkak görülmesi gereken yerler arasnda bulunduunu dile getiren Yaman, bu ilgiyi daha çok arttrmak ve bölgenin daha cazibeli olmasn istediklerini, bu nedenle özgün çalmalar gerçekletirdiklerini aktard.

Yaman, öyle devam etti:

Bu nedenle estetii olan projelere imza atyoruz. Sokaklarmzn klandrmalarnn yan sra estetik olmasna imkan tanyan çalmalar saladk. Bambaka bir havaya bürünen sokaklar örnek tekil edecek bir konuma geldi. Buna benzer projelerimize ara vermeden devam edeceiz.

Mardini anlurfadan gezmeye geldiini belirten Semine Enis de kenti çok beendiini anlatt.

Enis,Mardin Büyükehir Belediyesine yapt çalmalardan dolay teekkür ediyorum. Tarihi ta sokaklarn restore edilmesi güzel olmu. çok estetik ve mistik bir çalma olmu. Yaplan çalma talarn dokusuna uygun yaplm. Fotorafçlar için güzel bir çekim mekan olmu. diye konutu.

Ana Sayfaya Git