Mardinli çocuklar 'oyun karavanı projesi' ile buluştu

DOĞU ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki çocukların sağlıklı büyümeleri ve yaşlarına uygun etkinliklerle vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla "Oyun Karavanı Projesi" hayata geçirildi. Proje Mardinli çocuklarla buluştu.

Haberler 28.07.2017 - 08:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DOU ve Güneydou Anadolu bölgelerindeki çocuklarn salkl büyümeleri ve yalarna uygun etkinliklerle vakit geçirmelerini salamak amacyla Oyun Karavan Projesi hayata geçirildi. Proje Mardinli çocuklarla bulutu. Aile ve Sosyal Politikalar ile çevre ve ehircilik bakanlklar, çocuk Oyunlar ve Spor Kulüpleri Federasyonu, çocuklar Kurtarn Vakf (Save the Children) ve Ümraniye Belediyesince yürütülen, 8 ilde uygulanacak projenin ikinci durayd Mardin...

Merkez Artuklu ilçesindeki 15 Temmuz Demokrasi ve ehitler Parknda kurulan oyun karavanna sadece çocuklar deil veliler de youn ilgi gösterdi. Palyaçolarn yüzlerini boyad çocuklar, geleneksel çuval, çizgi, ip çekme, mendil kapmaca, mendil saklambaç gibi oyunlar doyasya oynayarak elendiler. Ailelerin de elik ettii çocuklar, arklar söyleyerek kendilerine verilen çeitli hediyelerden ald. çocuklar bir dönemin bu güzel oyunlaryla tanrken veliler de çocukluklarn hatrlayp bir baka mutlu oldular. lk dura Diyarbakr olan karavan, Mardinden sonra Siirt, Van, Ar, Mu, Bingöl ve Tunceliye gidecek.

Mardin Büyükehir Belediyesi Bakan Vekili Mustafa Yaman, emei geçenlere teekkür ederek Belediye olarak bunlar yapyorduk ama imdi daha profesyonel yaplyor. Bölgedeki illerde nüfus ya ortalamas çok küçük. Bizim il nüfusumuz 21 ya ve alt. çocuu ve kadn çok olan dezavantaj olan bir iliz. Büyükehir Belediyesinin açm olduu yaz spor okullar ve dier etkinlikler hep çocuklarmz için. Bu etkinlikle bize bir nevi katk salam oldu dedi.

TEKNOLOJNN ESR OLMASINLAR

çocuk Oyunlar Federasyonu Bakan Mehmet Mutlu bu etkinliklerdeki amaçlarn öyle dile getirdi: 2010 ylndan bu yana geleneksel çocuk oyunlarn hatrlatmay hedefleyen, sek sek, mendil kapmaca, yakan top, halat çekmece gibi oyunlarda Türkiye çapnda ligler düzenliyoruz. 60 binin üzerinde çocuumuz bu liglere katlyor. Ayrca sosyal sorumluluk projesi ad altnda gerçekletirdiimiz bu projede asl amacmz dou ve güneydoudaki çocuklara bu oyunlar götürebilmek. Bunlarn yan sra mülteci kamplarnda da benzer etkinlikler gerçekletirdik, çocuk oyun liglerini balattk. Arzumuz ve hedefimiz, teknolojinin evlere kapatt çocuklarmzn bu güzelliklerin farkna varmas ve yaamas.

MELKOLUNDAN TEEKKÜR

çocuk Oyunlar Federasyonu Yönetim Kurulu Bakan Vekili Cumhur Melikolu ise, Diyarbakrn ardndan Mardine geldiklerini kaydetti. Katklarndan dolay Mardin Valilii ve Büyükehir Belediyesine teekkür eden Melikolu, Bu bizim ikinci ilimiz. Bu bölgede de çocuk ligleri düzenlemeyi düünüyoruz. Mardinli çocuk ve ailelerin bu ilgisi gösterdikleri teveccüh bizi mutlu etti diye konutu.

Ana Sayfaya Git