Mardinli çocuklar satranç için sokağa indi

Türkiye Satranç Federasyonunca başlatılan “Sokakta Satranç Var” projesi çerçevesinde, Mardin’de aralarında Türkiye 3’üncüsü ve Avrupa 4’üncüsü Nazlı Demir’in de bulunduğu çocuklar ve gençler, sokakta satranç oynadı.

Haberler 16.09.2017 - 09:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Satranç Federasyonunca balatlan Sokakta Satranç Var projesi çerçevesinde Mardinde sokak satranc etkinlii düzenlendi. Musa Anter Parknda düzenlenen etkinlie, Türkiye 3üncüsü ve Avrupa 4üncüsü Nazl Demirin de bulunduu çok sayda çocuk ve genç katld. Satranç Antrenörü Nevin Akku ve okul öretmenlerinin nezaretinde yaplan etkinlik, renkli görüntülerine sahne oldu.

SATRANç çN SOKAA NLD

Türkiyede bir hafta boyunca, sokaklarda, parklarda ve yaam alanlarnda satranç oynanacan ifade eden Nevin Akku, zeka oyunu olan satrancn yaygnlatrlmas ve sevdirilmesi hedeflendiini söyledi. Akku Hafta boyunca 30-35 kiilik örenci grubu ile sokaklarda, parklarda satranç oynayacaz. Bu bir müsabaka veya yarmada deildir, sadece etkinliktir. Vatandalarn etkinliimize gösterdii ilgi bizleri sevindiriyor. Mardin Büyükehir Belediye Gençlik Merkezi etkinlie katlan örencilerimize çeitli hediyeler vererek destek verdi. Emei geçen herkese teekkür ediyorum dedi.

Ana Sayfaya Git