Maske cezası 900 lira oldu

İçişleri Bakanlığı, yeni tip koronavirüs tedbirlerinden maske kullanımı zorunluluğuna ilişkin 81 il valiliğine talimat gönderdi. Talimata göre, maske takma zorunluluğuna uymayanlar, 3 gün süreyle uyarılıp bilgilendirilecek, 22 Haziran Pazartesi günü itibarıyla bu kuralı ihlal edenlere 900 lira para cezası kesilecek. Maskenin, 48 ilde hayatın tüm alanlarında, 33 ilde ise alışveriş merkezi, market, restoran, kafe ve kuaför gibi insanların toplu halde bulunduğu iş yerlerinde takılması zorunluluğu bulunuyor.

Haberler 20.06.2020 - 10:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl, maske takma zorunluluuna uymayanlarn 3 gün süreyle uyarlp bilgilendirilmesi, 22 Haziran Pazartesi günü itibaryla bu kural ihlal edenlere 900 lira para cezas kesilmesine ilikin valiliklere talimat verdi.

Bakanlk, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerinden maske kullanm zorunluluuna ilikin 81 il valiliine talimat gönderdi.

Salgnnn, halk sal açsndan oluturduu riski yönetebilmek adna kiiler aras mesafe ve kiisel temizlik kurallarna uymann yan sra maske kullanmnn da son derece önemli olduuna iaret edilen talimatta, il/ilçe umumi hfzsshha kurulu kararlar dorultusunda valiliklerce il genelinde ya da belirli alanlarda maske takma zorunluluunun getirildii anmsatld.

Kontrollü sosyal hayat döneminde vaka saylarnn artmamas için tedbirlerin eksiksiz uygulanmasn ve tüm illerde maske kullanmna yönelik denetimlerin artrlmasn isteyen Bakanlk, denetimlerde dikkat edilecek hususlar da gözden geçirerek baz kararlar ald.

3 GÜN SÜREYLE UYARILACAKLAR

Buna göre, bugün, yarn ve pazar günleri denetim ve kontrollerde maske kullanm kurallarna aykr davranan vatandalar ve i yerleri ikaz edilip bilgilendirilecek.

Maske kullanm kurallarna aykr hareket edenlere 22 Haziran Pazartesi gününden itibaren ülke genelinde uygulama birlii olacak ekilde Umumi Hfzsshha Kanununun 282nci maddesi uyarnca 900 lira idari para cezas uygulanacak.

Bakanlk, valiler tarafndan gerekli planlamalarn yaplmasn, uygulamada herhangi bir aksakln yaanmamasn istedi.

LLERDE MASKE KULLANIMI ZORUNLULUU

Maskenin, 48 ilde hayatn tüm alanlarnda, 33 ilde ise alveri merkezi, market, restoran, kafe ve kuaför gibi insanlarn toplu halde bulunduu i yerlerinde taklmas zorunluluu bulunuyor.

Ana Sayfaya Git