Maske kullanırken cildimizi korumanın yolları

Maske kullanırken cildi korumanın ve hijyenin önemine dikkat çeken Güzellik Koçu Aylin Çetinkaya, “Cildinizi düzenli olarak nemlendirin, sivilce oluşmasını önlemek için cildinizi temiz tutun ve uzun süre maske kullanıyorsanız, maskeyi sık sık değiştirin” dedi.

Haberler 15.08.2020 - 00:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Koronavirüs salgn nedeniyle artk sosyal mesafe, maske kullanm ve hijyen insan hayatnn bir parças haline geldi. Maske takarken baz cilt problemlerinin yaanabileceini söyleyen Güzellik Koçu Aylin çetinkaya, cildi korumann püf noktalarn anlatt.

Maske kullanmnn, korunma tedbirleri arasnda ilk srada yer aldn vurgulayan çetinkaya, kullanlan maskenin yüze uygun ekilde taklmas gerektiini aktard. çetinkaya, Burun ve az ksmn tam kapatmalyz, maske çok sk veya gevek olmamal diye konutu.

BOL BOL SU çN

Ellerin sk sk ykanmasn öneren çetinkaya, youn dezenfektan ve kolonya kullanmnn cildin doal yapsn bozacan belirterek, Bu süreçte panik ve endieye bal olarak stres gelitii için cilt sorunlar ortaya çkabilir. Kant, terleme, yüzde kzarma ve maske kullanm nedeniyle sivilce gibi problemler geliebilir. Sivilce oluumunu önlemek için hijyene dikkat etmek gerekiyor ifadelerini kulland.

Maske takarken nem ve havasz ortamdan kaynakl ciltte yalanmann artacan söyleyen çetinkaya, Uzun süre kullanlan maskeleri sk sk deitirin. Bol bol su için, elleri her ykamadan sonra nemlendirin. Su ve sabun yoksa dezenfektan ile kolonya ile temizlik yapldktan sonra el kremi kullann dedi.

CLD NEMLENDRN

Maskeyi takarken ve çkarrken ellerin temiz olmasna dikkat edilmesini öneren çetinkaya, Maske kullanrken cilt temizliine özen gösterin. Sabah ve akam yatmadan cildi temizledikten sonra su bazl bir nemlendiriciyle nemlendirin, deriyi kurutmamak için scak deil lk suyla du aln diye konutu.

Youn makyaj yapmaktan özellikle yaz aylarnda kaçnmak gerektiini belirten çetinkaya, Youn fondöten kullanmak yerine daha ince yapda fondöten veya güne koruyucular tercih edebilirsiniz. Ar acl, baharatl ve scak içeceklerden uzak durun. Uzmana danarak krem, güne koruyucu ve eczane ürünleri kullann ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git