Maske yüz felci riskini azaltıyor

DİCLE Üniversitesi Hastaneleri Başhekim Yardımcısı ve Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Serdar Ferit Toprak, yüz felcinin oluşmasında iki büyük etkenin olduğunu belirterek, "Birincisi soğuğa maruziyet, ikincisi de viral enfeksiyonlardır. Pandemi sürecinde maske taktığımız için hem soğuğa maruziyetimiz azalacaktır hem de viral enfeksiyonlardan korunduğumuz için bu sene içinde çok daha az yüz felci ile karşılaşmayı umut ediyoruz" dedi.

Haberler 26.12.2020 - 01:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

K mevsimiyle birlikte souk hava ve rüzgar, birçok hastala yol açarken yüz felcine de neden olabiliyor. Dicle Üniversitesi Hastaneleri Bahekim Yardmcs ve Kulak Burun Boaz Uzman Dr. Öretim Üyesi Serdar Ferit Toprak, koronavirüsten korunmak için taklan maskenin, kiiyi birçok viral hastalktan koruduu gibi, souktan kaynakl oluabilecek yüz felci riskini de azalttn söyledi. Toprak, maske takmay zorunlu getiren koronavirüs nedeniyle bu yl daha az yüz felci vakas ile karlaacaklarn ifade ederek, Yüz felci olarak adlandrdmz Fasiyal Paralizi iki sebepten kaynaklanmaktadr. Bu, ya sinirin kafa içindeki açt hasara bal olabilir ya da kafa içinden çktktan sonraki trasesi boyunca görecei herhangi bir hasara bal olabilir diye konutu.

MASKE TAKMAK RSKLER AZALTIR

Maske takmann bu riskleri azalttn ifade eden Toprak, unlar söyledi:

En çok gördüümüz, periferik dediimiz sinirin kafa içinden çktktan sonraki hasarna bal oluan yüz felçleridir. çounlukla biz bunlarn sebeplerini bulamyoruz. Fakat en çok suçladmz iki etken var. Birincisi; soua maruziyet, ikincisi de viral enfeksiyonlardr. Pandemi sürecinde maske taktmz için hem soua maruziyetimiz biraz daha azalacaktr hem de koronavirüs haricindeki dier viral enfeksiyonlardan da korunduumuz için bu sene içinde çok daha az Fasiyal Paralizi ile karlamay umut ediyoruz.

Ana Sayfaya Git