Maske zorunluluğu olan iller hangilleri güncel liste

Maske takma zorunluluğu olan iller hangileri sorusu gece yarısı maske takma zorunluluğu getrilen 5 ilin açıklanması akabinde merak edildi. İşte maske zorunluluğu olan iller listesi son güncellenmiş hali ile haberimizde. Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında maske takmanın önemini bilmeyen yoktur. Kimi kesim kendi kirli nefesimizi soluttuğunu düşündüğü için maske takmayı zorunlu görmediği gibi kimi kesim de gerek yok gibi düşüncelere kapılmakta. Ancak ortamda bulunan koronavirüsün maske ile engelleneceği gibi, hasta olan bireyin de maske sayesinde virüsleri yayamayacağı aşikar. İşte bu önlemler kapsamında gün gün maske zorunluluğu olan iller sayısı artmakta. maske takma zorunluluğu olan iller listesinde bugün bi değişiklik olmuşken, son güncellenmiş hali ile maske zorunluluğu olan iller listesi haberimizde.

Haberler 16.06.2020 - 23:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Maske takma zorunluluu olan iller hangileri sorusu gece yars maske takma zorunluluu getrilen 5 ilin açklanmas akabinde merak edildi. te maske zorunluluu olan iller listesi son güncellenmi hali ile haberimizde. Koronavirüs salgn ile mücadele kapsamnda maske takmann önemini bilmeyen yoktur. Kimi kesim kendi kirli nefesimizi soluttuunu düündüü için maske takmay zorunlu görmedii gibi kimi kesim de gerek yok gibi düüncelere kaplmakta. Ancak ortamda bulunan koronavirüsün maske ile engellenecei gibi, hasta olan bireyin de maske sayesinde virüsleri yayamayaca aikar.

te bu önlemler kapsamnda gün gün maske zorunluluu olan iller says artmakta. maske takma zorunluluu olan iller listesinde bugün bi deiiklik olmuken, son güncellenmi hali ile maske zorunluluu olan iller listesi haberimizde.

te o iller;

BURSA

Bursada maske takma zorunluluu getirildi

Bursada yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamnda maske taklmas zorunluluu getirildii bildirildi.

Valilikten yaplan açklamada, l Hfzsshha Kurulunca, salgnn toplum sal ve kamu düzeni bakmndan oluturduu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, sosyal mesafeyi koruma ve yaylm hzn kontrol altnda tutma amacyla birçok tedbir karar alnarak uygulamaya geçirildii hatrlatld.

Bu kapsamda, maske takma zorunluluu karar alnd belirtilen açklamada, unlar kaydedildi:

limiz Osmangazi, Nilüfer, Yldrm, negöl, Kestel, Gürsu ilçe snrlar içinde, koronavirüs salgnnn toplum sal açsndan oluturduu riski yönetebilmek, sosyal hareketlilii ve insanlar aras temas azaltarak sosyal izolasyonu tesis etmek amacyla daha önce alnm kararlara ilave olarak vatandalarn az ve burnu kapatacak ekilde tbbi ya da bez maske kullanm zorunlu hale getirilmitir.

Açklamada, tbbi süreç izlenerek dier ilçelerde de uygulama konusunda karar alnabilecei aktarld.

l Hfzsshha Kurulunun 21 Mays tarihli ve 57 sayl kararnda belirtilen bölgelerde maske takma zorunluluunun devam edecei vurgulanan açklamada, unlara yer verildi:

Belirtilen tedbirlere ilikin uygulamada herhangi bir aksakla meydan verilmemesi ve maduriyete neden olunmamasna, alnan kararlara uymayan vatandalara Umumi Hfzsshha Kanununun 282nci maddesi gereince idari para cezas verilmesi bata olmak üzere aykrln durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereince ilem yaplmasna, konusu suç tekil eden davranlara ilikin Türk Ceza Kanununun 195inci maddesi kapsamnda gerekli adli ilemlerin balatlmasna karar verilmitir.

YALOVA

Yalovada, corona virüs tedbirleri kapsamnda kent merkezi ve ilçelerde sokaa maskesiz çkmak yasakland.

Yalova Pandemi Kurulunca kent genelinde corona virüs salgnn kontrol altna almak ve yaylmasn önlemek amacyla sokaa maskesiz çkmak yasakland. Yasaa ilikin Yalova Valiliinden yaplan yazl açklamada, unlar kaydedildi:

Tüm dünyay tehdit etmeye devam eden ve Dünya Salk Örgütü tarafndan pandemi olarak nitelendirilen corona virüs (Covid-19) salgnndan vatandalarmz korumak ve salgnn yaylmasn engellemek adna, ülkemizde salgnn seyri ve ilimizde yaz mevsiminde görülen önemli nüfus art nedeni ile balayan nüfus hareketlilii de göz önüne alnarak; limiz genelinde tüm vatandalarmzn toplum yaam alan kapsamnda olan sokak, cadde, meydan, park gibi açk alanlarda maske takma zorunluluu getirilmesine, maskenin az ve burnu kapatacak ekilde taklmasna, Alnan kararlara uymayanlara, Umumi Hfzsshha Kanununun 282nci maddesi gereince idari para cezas verilmesine, Oy birlii ile karar verilmitir.

BTLS

Bitliste maske takma zorunluluu getirildi

Bitlis l Hfzsshha Kurulunca alnan kararla kentte maske takma zorunluluu getirildi.

Bitlis Valiliinden yaplan açklamada, l Hfzsshha Kurulunun 15 Haziran 2020 tarihinde toplanarak baz kararlar ald belirtildi. Açklamada, Korona virüs ile daha etkin bir mücadele vermek ve salgn kontrol altnda tutmak amac ile ilimiz genelinde (il merkezi, ilçeler, belde, mezra ve köyler) tüm vatandalarmzn 16 Haziran 2020 tarihi 24.00 saatinden itibaren cadde, sokaklar ve açk alanlarda maske kullanmnn zorunlu hale getirilmesine, maske kullanmnn salk otoritelerinin önerdii ekilde kullanlmasna (burun, az ve çeneyi tamamen kapatacak, kenarlardan hava geçiine izin vermeyecek ekilde taklr.), l Hfzsshha Meclisinin Umumi Hfzsshha Kanununun 27 ve 72. maddesi kapsamnda yukarda alm olduu kararlara uyulmamas/aksi davranlmas durumunda ve her seferinde olmak üzere 3 bin 150 TL idari para cezasnn mülki amir onay ile uygulanmasna, Kabahatler Kanununun 32. maddesi gereince 392 TL idari para cezasnn kolluk kuvvetlerince uygulanmasna, Türk Ceza Kanununun Bulac Hastalklara likin Tedbirlere Aykr Davranma balkl 195. maddesinde yer alan yetkili makamlarca alnan tedbirlere uymayan kii, iki aydan bir yla kadar hapis cezasyla cezalandrlr hükmü gereince, bu hükme uymayan kiilerin haklarnda adli ve idari ilemler uygulanmak üzere idari ve adli makamlara bildirilmesine oy birlii ile karar verilmitir denildi.

KAYSER

Salk Bakan Fahrettin Kocann, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgnyla mücadele kapsamnda 5 ilde daha maskesiz sokaa çkmann yasaklandn duyurmasnn ardndan Kayseride yasan ilk gününde vatandalarn kurala büyük ölçüde uyduu görüldü.

Kentin en ilek noktalar Cumhuriyet Meydan, Sivas Caddesi ve Mimarsinan Parknda vatandalar sosyal mesafeye uyarken maske takma kuralna da büyük oranda riayet ediyor.

Esnaf Bekir Aydn, AA muhabirine yapt açklamada, uygulamadan memnun olduunu, tedbir alarak maske kullanarak vaka saylarnn azalacan söyledi.

Mustafa Kongu ise son zamanlarda insanlarn sokaklarda maskesiz gezdiini, bu nedenle yasan doru bir karar olduunu ifade etti.

Maskesiz gezen çok. diyen Sabit Yetigengil de kurala tam anlamyla uyulursa alnan kararn faydal olacan dile getirdi.

Salk Bakan Fahrettin Koca, Diyarbakr, Erzurum, Kayseri, Rize ve anlurfada maskesiz sokaa çkmann yasaklandn duyurmutu.

MASKESZ SOKAA çIKMANIN YASAK OLDUU EHRLER

Corona virüs salgnnda Kütahya, Kars, Elaz, Erzurum, Idr, anlurfa, Adyaman, Afyonkarahisar, Aydn, Balkesir, Bartn, Denizli, Düzce, Kastamonu, Mula, Uak, Rize, Karabük, Kayseri, Sakarya, Siirt, Tunceli, Krkkale, Krklareli, Isparta, Burdur, Konya, Kahramanmara, Gaziantep, Gümühane, Bolu, Kocaeli, zmir, Mardin, Amasya, Malatya, Zonguldak, Karaman, Diyarbakr ve Bursa, Ardahanda maskesiz sokaa çkmak yasakland.

Ana Sayfaya Git