Maskeler fora mı?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 19 ilde yoğun bakımda yatan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) hasta sayısının sıfır olduğunu bildirdi.

Haberler 15.04.2022 - 00:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çeitli temaslarda bulunmak üzere kente gelen Bakan Koca, Valilii ziyaretinin ardndan gazetecilerin sorularn yantlad.

Kovid-19 vaka saylar ve salgnn seyrine ilikin soru sorulan Koca, salgnn seyrinin bu dönemde giderek etkisini azaltmaya baladn belirterek, Özellikle sfr vaka olan, sfr youn bakm hastas olan illerimiz olmaya balad. 19 ilimizde, youn bakmda yatan hasta says sfr. diye konutu.

ENDE ETMEYNZ, EN KÖTÜ GÜNLERMZ GERDE KALDI

Bakan Koca, geçen yl Maskeli son yazmz olacak. dediini hatrlatarak, O dönem inanan çok olmamt. Geldiimiz noktada bahar geldi, o yaza giriyoruz. Giresunda da 3 ay önce hatrlarsanz, Salk Bakannz olarak yüksek sesle ifade ediyorum; en kötü günlerimiz geride kald, endie etmeyiniz, müsterih olunuz. diye bir konumam olmutu. O dönemde de özellikle arkadalarmz, bilim insan arkadalarmz dahil olmak üzere biraz endieyle yaklatlar. Yine ayn eyi söylüyorum; endie etmeyiniz, en kötü günlerimiz geride kald, müsterih olun. ifadelerini kulland.

Koca, Bilim Kurulu çalmalarna devam edecek mi? eklindeki soru üzerine Bilim Kurulunun haftaya toplanacan dile getirdi.

Bilim Kurulunun haftaya en önemli toplantlarndan birini yapacan belirten Koca, Özellikle maske bata olmak üzere bu anlamda alnacak önemli kararlar olacak, okullarda maske kullanm dahil olmak üzere. Gelecek hafta çok önemli olan Bilim Kurulunun toplantsnda ele alm olacaz. dedi.

Koca, maske uygulamas ve dier tedbirlere ilikin soruyu, Özellikle maske uygulamasnn youn uyguland yer okullarmz. Okullarmz bata olmak üzere maske uygulamasn da haftaya Bilim Kurulu bunu deerlendirmi olacak. Bilim Kurulu özellikle haftaya, bugüne kadar yapt en önemli toplantlarndan birini yapm olacak. Bununla ilgili Bilim Kurulu sonras zaten daha detayl açklamamz olacak. eklinde cevaplad.

Ana Sayfaya Git