MEB'den müdürlere yazılı ve sözlü sınav

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği taslağı, paydaşların görüşleri alınmak üzere yayınlandı Taslağa göre, Bakanlık Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yapılacak test usulü yazılı sınavda 60 ve üzeri puan alanlar başarılı sayılacak

Haberler 27.01.2018 - 01:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl Eitim Kurumlarna Yönetici Görevlendirme Yönetmelii tasla hazrlanarak, paydalarn görüleri alnmak üzere yaynland.

Milli Eitim Bakanlnca, Eitim Kurumlarna Yönetici Görevlendirme Yönetmelii tasla, paydalarn görü ve önerileri alnmak üzere Bakanln veri toplama modülünde yaynland.

Buna göre, müdür, müdür bayardmcs ve müdür yardmcs olarak ilk defa görevlendirilecekleri belirlemek amacyla Bakanlk Ölçme, Deerlendirme ve Snav Hizmetleri Genel Müdürlüünce test usulü ile yazl snav yaplacak.

Bu snavda 100 puan üzerinden 60 ve üzerinde puan alanlar baarl saylacak.

Yaplacak yazl snavlara ilikin duyuru, snav tarihinden en az otuz gün önce Bakanln internet sitesinde ilan edilecek.

Yazl snav sonuçlar, snavn yapld tarihten itibaren en geç otuz gün içinde yine Bakanln internet sitesinde duyurulacak.

- Sözlü snav

Müdür, müdür bayardmcs ve müdür yardmcs yazl snav sonucunda oluan puan sralamasna göre en yüksek puan alandan balamak üzere, eitim kurumlarnn bo bulunan yönetici saysnn üç kat aday sözlü snava çarlacak.

Sözlü snavda 100 tam puan üzerinden 60 ve üzerinde puan alanlar baarl saylacak.

Sözlü snav sonuçlar, snavlarn tamamland tarihten itibaren en geç 10 i günü içinde il milli eitim müdürlüklerinin internet sitesinde duyurulacak.

Baarl olan adaylardan müdür, müdür bayardmcs ve müdür yardmcs olarak görevlendirilmek isteyenlerin bavurular elektronik ortamda alnacak.

- 20 eitim kurumu tercih etme hakk

Müdür, müdür bayardmcs ve müdür yardmcs olarak görevlendirilmek üzere bavuruda bulunanlara en fazla 20 eitim kurumu tercih etme hakk verilecek.

Yöneticiler dört yllna görevlendirilecek. Ayn unvanla, ayn eitim kurumunda 8 yldan fazla süreyle yönetici olarak görev yaplamayacak.

Ana Sayfaya Git