Meclis araştırsın

Tunceli’de kaybolan ve 784 gündür kendisinden haber alınamayan Gülistan Doku'nun annesi Bedriye Doku, kayıp kızı için TBMM'de araştırma komisyonu kurulması çağrısında bulundu. Anne Doku, "AK Parti milletvekillerine sesleniyorum; Gülistan'a bir komisyon kursun. CHP, MHP, HDP, İYİ Parti ‘tamam’ dedi; bir AK Parti kaldı. Ben onlara rica ediyorum, minnet ediyorum. Başınızı yastığa koyuyorsunuz ya 'Bu anne nasıl yatıyor' diye düşünün. Allah şahidim olsun, yemekle gözyaşını beraber yiyorum" dedi.

Haberler 26.02.2022 - 00:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tuncelide 5 Ocak 2020de kaybolan Munzur Üniversitesi örencisi Gülistan Dokunun ailesi, bugün Ankarada, nsan Haklar Derneinde basn toplants düzenleyerek Adalet Bakanl ile görüme talebini yineledi.

Gülistan Dokunun annesi Bedriye Doku, babas Halit Doku ve ablas Aygül Doku, daha önce çileri Bakan Süleyman Soylu ve Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ile yaptklar görümelerde Adalet Bakanl ile görüün yantn aldklarn, ancak Bakanln kendileriyle görümediini kaydetti. Aile üyeleri, Adalet Bakanl ile görüme taleplerinde srarc olduklarn vurgulad.

Aile üyeleri, Gülistan Doku için aratrma komisyonu kurulmas amacyla TBMMde yaptklar görümelere ise AKP hariç tüm siyasi partilerden olumlu olumlu yant aldklarn açklad.

ZEYNAL ABARAKOV MASUM DYORSANIZ ÜZERNDEK ÜPHEY KALDIRIN

Abla Aygül Doku, çileri Bakan Soylu ve Cumhurbakan Erdoan ile TBMMde yaptklar görümelere ilikin açklamalarda bulundu. Doku, unlar söyledi:

Ben, 600 milletvekiline mektup yazmtm, komisyon kurulmas, bu olayn batan sona aratrlmas ve Gülistann artk karanlktan çkmas için. Bunun cevabn almak için biz Meclise geldik. Mecliste grup bakanvekilleri ve bakanlar ile görüme saladk. Hepsiyle görümelerimiz olumlu geçti. Bu komisyonun kurulmas için ellerinden geleni yapacaklarn söylediler.

MHP Grup Bakanvekili ile de görütüm. AK Parti tamam derse biz de Gülistan Doku için komisyon kurulmasn isteriz, Meclisin ileyii bu ekilde olduu için biz reddediyoruz dedi. AK Parti vekillerine çarmd Gülistan 21 yanda üniversiteli gencecik bir kadn. Sizin evinizden de bir kadn olabilirdi. Tüm partiler kabul etti, siz kaldnz. Hepinizi 21 yanda üniversiteli gencecik bir kadnn karanln aydnlatmaya davet ediyorum. Bu yüzden komisyonu oylarnzla reddetmemeyi istiyorum.

Ankarada üç gündür kalyoruz. Tek talebimiz çileri Bakannn, Cumhurbakannn, Valinin bizi yönlendirdii Adalet Bakan ile görümek. Biz, katil aramyoruz çünkü biz daha kzmza ne oldu sorusunun cevabn alm deiliz. Ba üpheli Zeynal Abarakov o dosyada üpheli; masum diyorsanz en azndan üzerindeki üpheyi kaldrn demek için Adalet Bakanlna geldik.

Anne Bedriye Doku ise Ankarada üç gündür polislerin gittikleri her yerde yanlarnda olduunu söyledi. Anne Doku, polislere tepki göstererek, Hiç bize izin vermiyor. Biz yemee gidiyoruz çembere alyor. Tuvalete gidiyoruz çembere alyor. Biz katil deiliz. Neden 24 saat o katili gözaltna almad dedi.

BEN KIZIMI ARIYORUM

Kzm istiyorum diyerek TBMMde aratrma komisyonu kurulmas çarsn yineleyen Anne Doku, öyle konutu:

Ben, kzma adalet istiyorum. Ben kzm istiyorum. Baraj boaltt, hakkn yemiyorum. 7-8 ay baraj boaltt. Benim kzmn atks, çantas, telefonu, botu var. Hiçbir ey o barajdan çkmad. Hangi ekip gidiyorsa Valla teyze senin kzn burada yok dedi. 7 kii o baraja dütü, hepsini çkartt. Benim kzm neden çkartmasn.

lk gün naslsa bugün de öyle, hiç sonuç yok. Benim kzmn bana ne geldi, Allah için söyleyin. Bize yardm edin. Biz katili aramyoruz, ben kzm aryorum. O kz buhar olup uçmad. Tunceli küçük ehir. Her yer MOBESE, neden bu kz çkmyor? Neden o çocuk 24 saat gözaltna alnmad. 24 saat o çocuk gözaltna alnsayd Gülistan bulunurdu.

Meclisin vekillerine sesleniyorum; Gülistana bir komisyon kursun, bizi bu karanlkta brakmayn. AK Parti milletvekillerine sesleniyorum; Gülistana bir komisyon kursun. CHP, MHP, HDP, Y Parti tamam dedi; bir AK Parti kald. Ben onlara rica ediyorum, minnet ediyorum. Banz yasta koyuyorsunuz ya Bu anne nasl yatyor diye düünün. Allah ahidim olsun, yemekle gözyan beraber yiyorum. Hayat bize zindan oldu. Kzmn bir mezarn, bir kemiini bana verin, ben Fatiha okuyacam. Ben kzm istiyorum. Ben kzm devlete teslim ettim, ben kzm istiyorum. Benim kzm benim yanmda kaybolmad, önce Allaha sonra devlete emanetti. Devlet benim kzm versin.

Ana Sayfaya Git