Medeniyetimizin dirilişi; Karakoç

Diyarbakır'da, "Medeniyetimizin Dirilişi: Sezai Karakoç" etkinlikleri kapsamında "En Sevgili" adlı gösteri ve şiir dinletisi gerçekleştirildi.

Haberler 12.03.2020 - 11:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Anadolu Mektebinin kentte düzenledii etkinlikler kapsamnda, Diyarbakr Devlet Tiyatrosu Orhan Asena Sahnesinde, smet Numanolunun sanat yönetmenliinde Ankara Devlet Tiyatrosu oyuncular tarafndan, Sezai Karakoçun iirleri ve dramatik unsurlarla harmanlanan En Sevgili adl gösteri sahnelendi.

Daha sonra Büyükehir Öretmenevinde örencilerin Karakoçun iirlerini okuduu dinleti düzenlendi.

- Diyarbakrda bu etkinliin yaplmasn deerli buluyorum

Etkinlik nedeniyle kente gelen Krkkale Üniversitesi Di Hekimlii Fakültesi örencisi Yusuf Pekin, katld programlarn oldukça deerli olduunu söyledi.

Diyarbakrn, barnda sahabeleri tayan ayn zamanda tarihiyle çok önemli bir ehir olduunu belirten Pekin, Sur içindeki çarlar, hanlar, camiler özellikle Ulu Cami beni çok etkiledi. Sezai Karakoç Anadolu kültürünü kendi ruhunda, edebiyatnda eritmi bir kiilik. Diyarbakrn onun üstünde nasl etki ettiini bugün anladm. diye konutu.

Ankaradan etkinlie katlan Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi örencisi Mehmet Özyorulmaz da Karakoçun Türk edebiyatnda derin izler brakm bir fikir ve sanat adam olduunu kaydetti.

Gösteride Karakoçun iirlerini hissettiklerini aktaran Özyorulmaz, Diyarbakr kadim ve Türkiyenin en nadide ehirlerinden biri. Güneydounun kültür bakenti olarak görüyorum. Sezai Karakoçun memleketi olan Diyarbakrda bu etkinliin yaplmasn deerli buluyorum. ifadelerini kulland.

zmirden gelen örenci Rukiye Merve Sakarya ise etkinliklerin çok verimli geçtiini ve kentin misafirperverliine ahit olduklarn anlatt.

Sakarya, Tarihi mekanlar gezdiimizde Sezai Hocay manevi anlamda besleyen ortam gördük. Sezai Karakoçu anlamak adna benim için çok önemliydi. dedi.

Ana Sayfaya Git