Mehmetçiklerin üs bölgeleri!

Mehmetçiklerin üs bölgelerindeki teçhizat, yaşam destek üniteleri ve malzemeleri tanıtıldı

Haberler 08.04.2021 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mehmetçiin her türlü hava ve arazi artlarnda görevini baaryla ifa edebilmesi amacyla Milli Savunma Bakanl (MSB) birimlerince yerli ve milli imkanlarla üretilen teçhizat, yaam destek üniteleri ve malzemeler sergilendi.

Terörle mücadele operasyonlarna yönelik snrlarda kademeli emniyet sistemiyle oluturulan üs bölgelerinde yer alan malzemeler, Kara Havaclk Komutanlnda düzenlenen sergiyle basn mensuplarna tantld.

Etkinlik kapsamnda, emniyet kua, araç park alan ve yaam destek ünitesinin bulunduu üs bölgesi birebir ina edildi.

MSBdeki birimlerce üretilen engel ve tahkimat malzemeleri ile balistik korumal nöbet kulübe ve kulelerinin bulunduu d emniyet bölümünde, tehdit ve saldrlara kar koruma salamak amacyla içerisinde kum, moloz, çakl ya da toprak doldurulabilen bariyerlerin yer ald akordiyon engel sistemi yer ald.

MEHMETçKLERN ÜS BÖLGES

Ayn bölümde Lego diye tabir edilen, harç kullanlmadan birbirine geçme talarla yaplan 4,5 metre yüksekliindeki iki katl balistik kule, 2,4 metre yüksekliindeki monoblok nöbet kulübesi, 5 bin ton hacmi bulunan akaryakt ikmal römorku ve mevzi bunker dikkati çekti.

Her türlü hava ve arazi artlarnda kullanlan yaam destek ünitelerini kapsayan bölümde ise görüntü izleme merkezi, bunker, konteyner ve manga yaam alanlar ile banyo, çamar, tuvalet ve revir konteynerleri, seyyar frn ve mutfak ünitesi, souk hava deposu ve mutfak makineleri yer ald.

Üs bölgesinin üçüncü bölümünde ise silah, mühimmat, teçhizat ve optik malzemeleri ile giysi, yiyecek ve yaam malzemeleri sergilendi.

Ana Sayfaya Git