"Mem-U Zin" İki Dilde Sahnede

Siirt'te, Kürt şair ve mutasavvıf Ahmedi Hani'nin "Mem u Zin" adlı eserinden esinlenerek hazırlanan, Türkçe ve Kürtçe oynanan oyun, izleyicilerin beğenisini kazandı Pervari Belediye Başkanı Özcan "Amacımız bölgedeki terör algısını kırmak, birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirmektir"

Haberler 12.04.2018 - 10:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirtin Pervari Belediyesi Tiyatrosunca hazrlanan Mem u Zin adl tiyatro oyunu sahnelendi.

Siirt Kültür Merkezinde, Kürt air ve mutasavvf Ahmedi Haninin Mem u Zin adl eserinden esinlenerek hazrlanan, Türkçe ve Kürtçe oynanan oyun, izleyicilerin beenisini kazand.

Aralarnda doktor, öretmen, esnaf, köy muhtar ve farkl meslek grubundan kiilerin rol ald oyunda, birlik ve beraberlik mesajlar verildi.

Pervari Belediye Bakan Tayyar Özcan, bölgenin terörle deil kültürel ve sanatsal etkinliklerle anlmas gerektiini söyledi.

Salonun izleyicilere yetmediini ve bu nedenle çok sayda izleyicinin oyunu ayakta izlemek durumunda kaldn belirten Özcan, Amacmz bölgedeki terör algsn krmak, birlik ve beraberliimizi daha da pekitirmektir. dedi.

lçeyi belediye hizmetleriyle en iyi ekilde buluturduklarn dile getiren Özcan, imdi de kültürel ve sanatsal faaliyetlere daha fazla zaman harcama ans elde ettiklerini anlatt.

K DLDE SAHNELEND

Özcan, oyunun el birliiyle ortaya çktn ifade ederek, unlar söyledi:

Esnaf, içi, doktor, öretmen ve birçok meslek grubundan kiilerin bir araya gelmesiyle bu oyun ekibi olutu. zleyicilere anlaml ve güzel bir mesaj verdik. Ahmedi Haninin Mem u Zin adl ölümsüz eserini bu oyun araclyla sahnelememiz ile ayr bir mutluluk duyduk.

Oyunun yönetmenliini yapan Pervari Devlet Hastanesi dari Mali ler Müdürü Kenan Özcan da 35 kiilik ekip ile 3 ay süren hazrln sonunda 17 perdelik oyunu sahnelediklerini söyledi.

lçemizdeki sosyal ve kültürel alanlardaki çalmalar daha da gelitirmek için bu çalmay sürdürüyoruz. Evrensel mesajlar içeren bu oyunu günümüzde en çok ihtiyaç duyduumuz anda sergilediimizi düünüyorum. diyen Özcan, seyircilerden gelen tepkiler ile mutlu olduklarn aktard.

lçede 3 yldr görev yapan doktor Emrah Cokun ise bu oyun için ilk teklifi aldnda aknlk yaadn belirtti.

Oyunun en iyi ekilde sahnelenmesi için amca rolü ile elinden geldiini yapmaya çaltn dile getiren Cokun, Arkadalar çok emek verdi ve ortaya güzel bir çalma ortaya çkt. Belediye Bakanmzn çok destekleri oldu. Oyun ile ilgili vatandalardan çok güzel tepkiler alyoruz. dedi.

Oyunda yer alan öretmen Fatma Yabatu da bu tür etkinliklerin artarak devam etmesi gerektiini vurgulad.

Vatandalardan ükrü Uras, oyun ile güzel mesajlar verildiini belirterek, Ülkemizdeki bu kültür farkll aslnda hepimizin ortak zenginliidir. Bölge halk, terörün brakt olumsuz etkileri kültür ve sanat etkinlikleriyle gidermeye çalyor. Oyunda emei geçen herkese teekkür ederim. dedi.

Ana Sayfaya Git