Menderes'te insan taciri vurulacakken, yakalandı

Menderes'te insan kaçakçısı polisin üzerine arabayı sürerken yakalandı

Haberler 20.11.2016 - 16:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

zmir Menderes ilçesinde yaanan olayda içi kaçak göçmen dolu minübüsten kaçmak üzere iken polis arabasna çarpan kii, yaplan operasyonla yakalanrken, çkarld mahkemece kasten adam öldürme suçundan tutukland.

Geçtiimiz Cuma günü saat 03.00 sralarnda bir minibüs, Menderes Jandarma lçe Komutanl ekiplerinin Menderesteki uygulama noktasnda dur ihtarna uymayarak kaçmaya balad. Jandarma ekipleri minibüs peine düerken, durumun bildirilmesi üzerine Dereköy Kavanda polis ekipleri önlem ald. Yolu polis arac ile kapayan polis ekipleri üzerine gelen minibüse dur ihtarnda bulundu. Yaplan ihtara uymayan minibüs sürücüsü hzn artrarak polis aracna çarpt. Kazadan sonra minibüsten inen kimlii belirsiz sürücü kaçarken, bir polis memuru kazada ar yaraland. Durumun bildirilmesi üzerine gelen salk ekipleri yaral polis memurunu ambulans ile Katip çelebi Üniversitesi Hastanesine kaldrd. Boynu krlan polis memurunun hayati tehlikesinin bulunduu örenildi.

nsan kaçakçs çkt

Kimlii belirsiz sürücünün brakp kaçt minibüste ise 10 Suriye, 4 Kamerun, 3 Fildii, 4 Mali, 2 Nijerya, 1 Haiti ve 1 Kongo uyruklu olmak üzere toplam 25 yabanc uyruklu göçmen yakaland. Polis ekipleri tarafndan gözaltna alnan yabanc göçmenler ilemlerinin ardndan l Göç daresi Müdürlüüne teslim edildi. Kaçakçlk Suçlaryla Mücadele ube Müdürlüü ve Asayi ube Müdürlüü kiplerinin ortak yapt çalma sonras, insan kaçakçl yapan ve polisin dur ihtarna uymayarak polis aracna çarparak bir polisin ar yaralanmasna neden olan ahsn 24 yandaki T.K. olduu tespit edildi ve ikamet ettii evde yakaland. Öte yandan, T.K. ile birlikte göçmen kaçakçl ii içinde bulunan U.Y. (23) ve H.K. (31) de yakaland. Emniyetteki ilemlerinin ardndan adliyeye sevk edilen üphelilerden T.K. kasten adam öldürme suçundan tutuklanrken, dier 2 üpheli tutuksuz yarglanmak üzere serbest brakld. Kaynak: HA

Ana Sayfaya Git