Meralar besicinin yüzünü güldürdü

İlkbaharda canlanan meralar besicilerin yüzünü güldürdü

Haberler 01.05.2020 - 00:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hayvan varlyla bölgenin önemli hayvanclk merkezlerinden olan Bitlis ve Muta besiciler, çetin kn ardndan sürülerini yeeren meralara çkarmann sevincini yayor.

Bitlis ve ilçelerinde havalarn snmasyla yeilin her tonuna bürünen ve zengin floraya sahip meralar, küçükba ve büyükba hayvan sürüleriyle canland. Zorlu k koullarnda bakmn üstlendikleri hayvanlar ilkbaharn gelmesiyle kentin bereketli meralarna çkaran besiciler, doann yeermesiyle yemden de tasarruf ediyor.

Türkiyenin en büyük ovalarndan biri olan Mu Ovas, beyaz örtünün kalkmasn frsat bilen besicilerin hayvanlarn otlamaya çkarmasyla enlendi. çok sayda bitki türünün bulunduu ovada koyun ve kuzularn otlamas renkli görüntüler oluturdu.

HZANDA CEYLAN VE YILKI ATLARI GÖRÜNTÜLEND

El dememi doas, iklimi ve doal güzellikleriyle ilgi gören Bitlisin Hizan ilçesinde de ceylan ile ylk atlarnn doal yaam alanlarnda beslenmesi görüntülendi.

Temiz havas, yeile bürünen dalaryla dikkati çeken Hizan, doann canlanmas ve çiçek açan aaçlarla ayr bir güzellie büründü. çeit çeit yaban çiçekleriyle renklenen ovalar, çam ve meyve aaçlaryla güzel manzaralara sahne oldu.

Doal göllerin bulunduu ovada, yeeren otlarla beslenen ceylan ile ylk atlar drone ile havadan görüntülendi.

MERALARA çIKTIIMIZ çN MUTLUYUZ

Bitlis merkeze bal Kokarsu köyünde yaayan Alaaddin Ik, kn hayvanlar beslemek için çok zorluk çektiklerini belirterek Allaha çok ükür bahar geldi ve hayvanlar meraya çkardk. Bu yl kmz uzun sürdü. Meralarda hayvanlarmz otlatmaya baladk. Mutluyuz. dedi.

Güroymak ilçesindeki meralarda küçükba hayvan sürüsünü otlatan Ferit Ünal da kn ilçeye çok kar yadn, yaklak 5 ay kar altnda kaldklarn söyledi. Ünal, lkbahar geldi. Meraya çktk ve çok mutluyuz. Saman fiyatlar yüksek. Kn hayvanlarmz beslerken zorlanyoruz. lkbahar gelinceye kadar çok cefa çekiyoruz. lkbaharn gelmesinden dolay çok mutluyuz. Hayvanlarmz çayrda otluyor. Yem masraflarndan kurtuluyoruz. diye konutu.

Muun Yeilova beldesindeki meralarda hayvanlarn otlatan Muammer Aydn da zor artlar altnda hayvanlar bahara ulatrdklarn dile getirerek lkbaharn geliiyle hayvanlarmz Mu Ovasna çkardk. Bugüne kavutuumuz için çok mutluyuz. Kn hayvanlara yem vermek çok zor. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git