Mercan'ı öldüren Polat'a 2 müebbet

AK Parti Lice Başkan Yardımcısı Orhan Mercan'ın PKK'lı teröristlerce öldürülmesine ilişkin davada tutuklu yargılanan sanık Kemal Polat, 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı

Haberler 23.06.2020 - 09:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Lice Bakan Yardmcs Orhan Mercann Diyarbakrda PKKl teröristlerce katledilmesine ilikin davada tutuklu yarglanan sank Kemal Polata, 2 kez arlatrlm müebbet ve 1 yl 6 ay hapis cezas verildi.

Diyarbakr 10uncu Ar Ceza Mahkemesinde görülen durumada, sank Polat ve avukatlar ile Mercann ei Mehtap ve kz kardei Öznur Mercan da hazr bulundu.

Cumhuriyet savcs esas hakkndaki mütalaasnda, Kilit isimli gizli tann ifadesinde, saldry gerçekletiren kiinin sank Kemal Polat olduunu ileri sürdüüne yer verildi.

KIYAFETLERDE DNA KALINTISI VE ATI ARTIKLARI TESPT EDLD

Gizli tank Kilitin, sank Polat saldry gerçekletirirken üzerinde bayan hrkas ve pardesü bulunduu yönündeki iddialarnn da yer ald mütalaada, unlar kaydedildi:

Saldrdan sonra sann evinde yaplan aramada bulunan bu kyafetlerden birinde sana ait DNA kalntlarna, dierinden ise at artklarna rastlanlmtr. Sann birbiriyle çelien beyanlarda bulunmas, iddiay destekler tank beyanlar, verdii ifadelerin bilgi edinmelerine bavurulan kiilerin ifadeleriyle çelimesi, yine olaydan bir gün sonra elde edilen telsiz görümelerinde eylemin PKK terör örgütü adna gerçekletirildii hususunun belirtilmesi neticesinde sann PKK terör örgütünün krsal alan yaplanmasnda silahl ve ideolojik eitim alarak Liceye geldii, terör örgütünün üst düzey yöneticilerinin talimatlar dorultusunda söz konusu saldry gerçekletirdiinin sabit olduu tespit edilmitir.

Sank Polat, suçsuz olduunu iddia ederek, üzerine atl suçlardan beraati yönünde karar verilmesini talep etti.

Mahkemeden ceza karar çkt

Mercann ei Mehtap ve kz kardei Öznur Mercan, ikayetlerinin devam ettiini ve olayn faillerinin cezalandrlmasn istedi.

Mahkeme, Polatn Devletin birlii ve ülke bütünlüünü bozmak ile Mercana kar Tasarlayarak adam öldürmek suçlarndan 2 kez arlatrlm müebbet hapis cezasna çarptrlmasna karar verdi.

Ayrca sank Polat Ruhsatsz ateli silah ve mermileri satn alma, tama veya bulundurma suçundan da 1 yl 6 ay hapis cezasna çarptrld.

AK Parti Lice Bakan Yardmcs Orhan Mercan, 30 Haziran 2017de PKKl teröristlerce evinin önünde urad saldr sonucu hayatn kaybetmiti.

Ana Sayfaya Git