Belediyede darp iddiaları ortalığı karıştırdı

Mersin'de darp iddiaları ortalığı velveleye verdirdi. Mersin Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Fuat Kalkan'ın görüşmek için gittiği Mezitli Belediyesi'nde başkan yardımcısı Ertan Güner'i darp ettiği iddia edildi.

Haberler 12.07.2017 - 17:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mersinde darp iddialar ortal velveleye verdirdi. Mersin Pazarclar Esnaf Odas Bakan Fuat Kalkann görümek için gittii Mezitli Belediyesinde bakan yardmcs Ertan Güneri darp ettii iddia edildi.

Mezitli Belediye Bakan Neet Tarhan, makamnda düzenledii basn toplantsnda, belediye olarak Mezitli snrlar içerisinde hiçbir kurum veya kiinin kiisel rant salamasna izin vermeyeceklerini söyledi.

Bu söylemi 3,5 ylda somut olarak gösterdiini belirten Tarhan, öyle konutu:

Bugüne kadar ahsma kar yaplan her türlü iftira, yalan, antaj, tehdit, öldürme kastyla yaplan saldrlara kar sabrla sessiz kaldm. Bugün saat 08.56da benim belediyede bulunmadm bir zamanda bakan yardmcm Ertan Güner ve baz çalma arkadalarma yönelik Mersin Pazarclar Esnaf Odas Bakan Fuat Kalkan ve arkadalarnn fiziki saldrs, kasten yaralama ve bçakl saldrs karsnda sessiz kalmayacamzn herkes tarafndan bilinmesini istiyoruz.

Tarhan, belediye bakan olarak aldklar her kararda kentte yaayanlarn hakk olduunu bilerek çaltklarn aktard.

Hiçbir tehdide boyun emeyeceklerini vurgulayan Tarhan, Bir tek kiinin belediye srtndan haksz kazanç edinmesine izin vermeyeceiz. Bakan yardmcm ve çalma arkadalarma yaplan saldry iddetle knyorum. Yasal yollardan gereken her eyi yapacamz bildiriyorum. Kaba kuvvetle hiçbir sorun çözümlenemez. Hukuk devletinde hak arama yeri bellidir. Bu konu Tece ve Davultepedeki pazar yerleriyle ilgili. dedi.

Tarhan, olayla ilgili suç duyurusunda bulunduklarn sözlerine ekledi.

- Ayaa kalktm boutuk, tarttk

Mersin Pazarclar Esnaf Odas Bakan Fuat Kalkan da odada düzenledii basn toplantsnda, bu sabah pazarc esnafnn skntlarn dile getirmek için belediyeye gittiini söyledi.

Bakan yardmcs Güner ile belediye binasnda bir araya geldiklerini anlatan Kalkan, öyle devam etti:

Pazarlarmz ve alveri yapan binlerce vatandamzn sorunlarn çözmek için bir araya geldik. Son 3 gündür belediyeyle görümek istedik. Bizi kale almadlar, Biz sizi tanmyoruz, siz kimsiniz dediler. En son toplantda sakin bir ekilde bakanlk sfatm kullanarak sorunlarmz dile getirdim. Fakat kendisi benim dini duygularma, deerlerime küfür etmeye balad. Sorunlarn çözüm noktas belediyedir. nsanlara hakaret etmek deildir. Kendisi hakaret edince ben de bir ekilde ayaa kalktm boutuk, tarttk. Ben görevimin bandaym. Tutuklanma, yakalanma gibi bir durum yok. Biz esnafmzn yannda olmaya devam edeceiz.

Kalkan, emniyete gidip ifade verdiini kendisinin de ikayetçi olduunu sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git