Mersin'de banyo giderinden adeta ölüm aktı! İki kardeş can savaşı veriyor

Mersin'de banyo giderinden çıkan o şey iki kardeşin şu an yoğun bakımda olmasına mahal verdi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Bağlı olan kanalizasyon borularından zehirli kokular, banyodan gelen iki kardeşin zehirlemesiine mahal verdi.

Haberler 10.05.2017 - 13:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mersinde banyo giderinden çkan o ey iki kardein u an youn bakmda olmasna mahla verdi. Mersin Büyükehir Belediyesi Bal olan kanalizasyon borulrndan zehirli kokular, banyodan gelen iki kardein zehirlemesiine mahal verdi. Büyükehir konu ile alakal açklama da yapt. Mersin Büyükehir Belediyesinden yaplan açklamaya göre, fabrikalarn atklarn kaçak yoldan kanalizasyona szdrd iddia edildi.

AIR KOKU YAYILIYOR

Ar koku yüzünden sokaa dökülen mahalle sakinleri, zehirlenmenin kanalizasyondan gelen gaz szntsndan olduunu ileri sürdü. Koku nedeniyle evlerinde duramayacak hale geldiklerini anlatan mahalle sakinleri, korkudan banyo bile yapamadklarn söyledi. hbar üzerine olay yerine gelen Mersin Büyükehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon daresi (MESK) ekipleri, söz konusu alanda inceleme yaparak numune ald.

BANYO GDERLERNN TEMZL DE ÖNEML

Salkl bir yaam için evde hijyen çok önemlidir. Özellikle kullandmz banyo ve tuvaletlerin düzenli olarak temizlenmesi gerekir. Liv Hospital Check-Up ve Salkl Yaam Merkezinden Uzm. Dr. Eren Erolu, banyo hijyeni konusunda dikkat edilmesi gerekenleri anlatt Banyolarda nem çok fazladr, nemin fazla olmasndan dolay mikrop ürer. Nemi azaltmak için banyolar sürekli havalandrmak ve temiz tutmak gerekir. Banyonuzu, duunuzu veya tuvaletinizi günlük olarak temizlemediiniz zaman evinizde mikrop ve bakteri üremesine neden olabilirsiniz. Banyodaki yüzeyleri sk sk dezenfektanla silmek, ardndan da kat havluyla kurulamak; bakterilerin üremesini ve yaylmasn önler. Ayrca kap kollar, musluklar ve anahtarlarla ellerimizle bulaan mikroplar önemli hastalklara yol açar. Ellerinizi sk sk ykamal, ortak havlu yerine kat havlu kullanmalsnz. Lavabo giderleri, du giderleri; ev içinde en fazla bakterinin birikip üredii noktalardr. Buralarn temizliine ayr bir özen göstermek gerekir.

Ana Sayfaya Git