Mesafeyi koruyoruz

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden koronavirüs tedbiri açıklaması "Personelin salgından etkilenmemesi amacıyla hijyene özen gösterilmesi, başvuru ekipmanlarının dezenfekte edilmesi gibi önleyici tedbirleri öncelikli alan kurumlardan biriyiz"

Haberler 06.04.2020 - 11:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Nüfus ve Vatandalk leri Genel Müdürlüü, personelinin salgndan etkilenmemesi amacyla hijyene özen gösterilmesi, bavuru ekipmanlarnn dezenfekte edilmesi gibi önleyici tedbirleri öncelikli alan kurumlardan biri olduklarn, Kurumla ilgili gündeme getirilen iddialarn gerçei yanstmadn bildirdi.

Nüfus ve Vatandalk leri Genel Müdürlüünden yaplan açklamada, bir gazetede Nüfus müdürlükleri tehlike saçyor balyla yer alan haberin gerçei yanstmad belirtildi.

Vatandaa sunduklar hizmetlerle Türkiyenin gözbebei olduklarna, kamu hizmetinin devamll açsndan özel önem tayan nüfus müdürlüklerinde alnan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri sebebiyle açklama yapmak durumunda kaldklarna deinilen açklamada, u ifadelere yer verildi:

GEREKL TEDBRLER ALINMITIR

65 ya üstü vatandalarmzn randevularn iptal ederek salklar açsndan hizmet sunumunu sokaa çkma yasa tedbirlerinden önce durduran ilk kurum olduk, 60 ya üstü, engelli, hamile, süt izni ve kronik hastal olan ülke genelindeki personelinin yüzde 27sine idari izin verdik, kalan personelimizin ise esnek çalmaya uygun olarak en asgari düzeyde hizmet vermesini saladk. Zorunlu haller haricinde randevusuz bavuruyu engellemek ve kii bana ilem süresini 1 saate çkarmak suretiyle 1054 hizmet noktamzn tamamnda günlük 120 bin bavuru saysn 8 bine kadar düürerek younluu minimuma indirdik. Personelin salgndan etkilenmemesi amacyla hijyene özen gösterilmesi, bavuru ekipmanlarnn dezenfekte edilmesi gibi önleyici tedbirleri öncelikli alan kurumlardan biriyiz. Kurumumuz hakkndaki iddialar gerçei yanstmamaktadr.

Ana Sayfaya Git