Meslektaşlarımız yokluğa terk edildi

TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesinde "güvenlik soruşturması" adı altında görevine son verilen doktorlarla dayanışma amacıyla yaptığı açıklamada, meslektaşlarının yokluğa terk edildiğini söyledi.

Haberler 24.09.2021 - 00:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Tabip Odas, güvenlik soruturmalar ve Dicle Üniversitesinin güvenlik soruturmas sonuçlanmam olanlara yönelik hukuksuz bir ekilde iliki kesme kararna ilikin Tp Fakültesi Dekanl önünde açklama yapmak istedi. Açklamaya polis, uygun deil gerekçesiyle izin vermedi. Meslektalar için üniversitenin dekanyla görümek isteyen DTO, talebin reddedilmesi üzerine açklama Dicle Üniversitesinin giriinde yapld. Açklamaya, Türk Tabipler Birlii (TTB) Bakan ebnem Korur Fincanc ve TTB Merkez Konseyi üyeleri katld. Açklamada, Kürtçe ve Türkçe Keyfi hukuksuz uygulamalara son verilsin yazl pankart açld.

MESLEKTALARIMIZ YOKLUA TERK EDLYOR

Açklamada konuan TTB Bakan ebnem Korur Fincanc, kendini ifade edebilme olanaklarnn snrl olduunu söyledi. Bu snrlamalarn ayn zamanda meslektalaryla bulumalarn da engellediini belirten Fincanc, Biz meslektalarmzla buluabilmek için bir haftadr Dicle Üniversitesi Tp Fakültesi Dekanlyla iletiim kurmaya, kendilerine uygulamalarn skntlarn aktarmaya çaltk. Ancak bunu baaramadmz gibi üniversitesinin içine girme konusunda bile ciddi sorunlar yaadk. Ne yazk ki meslektalarmzla içerde bulumak yerine burada kapnn önünde kaldk. Tabii ki bu uygulama utanç verici bir uygulama. Bandan beri Türkiyenin dört bir yannda uzmanlk eitimi alan meslektalarmz, uzmanlk eitimlerini tamamladnda atamalar yaplana kadar görevleri sürdürülüyor. Bu anlamda hak kayb yaamamalar için bu düzenleme geçici 65inci madde ve gerekçesiyle de açklanm. Ancak Dicle Üniversitesinde Tp Fakültesi nedense bu uygulama yerine ilikiyi kesmeyi ve meslektalarmz yoklua terk etmeyi tercih ediyor dedi.

SÖZÜMÜZÜ HER YERDE SÖYLERZ

Bu nedenle burada olduklarn belirten Fincanc, meslektalaryla birlikte sorunlar çözeceklerini dile getirdi. Fincanc, Sözümüz engellenmeye çallsa da bize randevu verme konusunda kaçnsa da biz sözümüzü her yerde söyleriz. Meslektalarmzla her yerde buluuruz, haklar içinde mücadeleye devam ederiz diye konutu.

EL BRLYLE SZ BIRAKILDILAR

Diyarbakr Tabip Odas Bakan Elif Turan da, Dicle Üniversitesi Dekanlnn keyfi kararyla meslektalarnn ilikisinin kesildiini, Salk Bakanlnn mecburi hizmet yükümlülüünü kaldrmamas nedeniyle, el birliiyle isiz brakldn söyledi. Meslektalarnn çalmalarnn bizzat bu iki kurumun siyasi kararlar ve hukuksuz uygulamalaryla engellendiini dile getiren Turan, Bu hukuksuzluk silsilesinde yer alan tüm kurum ve yöneticileri siyasi saikleri bir kenara brakp meslek etii dorultusunda davranmaya davet ediyoruz diye belirtti.

DAYANIMAYA TAHAMMÜL EDEMYORLAR

TTB Merkez Konseyi 2nci Bakan Ali hsan Ökten ise, ülkede skça yaanan anti demokratik uygulamalarla kar karya olduklarn vurgulayarak, unlar söyledi: Tp Fakültesi Dekanlyla yaplmak istediimiz randevuyu bize vermedi. Meslektalarmz için buradayz. Meslektalarmz atamalar yaplmadan ilerine son verildi. Biz burada meslektalarmzla yapmak istediiniz dayanmaya bile tahammül edemiyorlar.

Ana Sayfaya Git