Meteoroloji o iller için öyle bir uyarı da bulundu ki adeta kavrulacağız

Her sene 'bu kere hava sıcaklıkları rekor kıracak' denilen haberler gündeme çıkarken, Ramazan Bayramına bir gün kala başlayan sıcaklıklar adeta etrafı kavuruyor. Son 30 yılın kavurucu sıcaklıkları bu sene yaşanıyor. Öyle ki su günlerde hissedile sıcaklıklar daha da artacak.

Haberler 28.06.2017 - 16:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Her sene bu kere hava scaklklar rekor kracak denilen haberler gündeme çkarken, Ramazan Bayramna bir gün kala balayan scaklklar adeta etraf kavuruyor. Son 30 yln kavurucu scaklklar bu sene yaanyor. Öyle ki su günlerde hissedile scaklklar daha da artacak. Yurt geneli herkes adeta kavrulacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüü artan scaklklarn son 30 yln rekorunu kracan belirterek vatandalar uyard.

HERKES BOL BOL SIVI TÜKETSN

Hürriyetin haberine göre, meteorolojiden yaplan açklamada Özellikle yallar ve çocuklar öle saatlerinde dar çkmasn. Herkes bol bol sv tüketsin. Dar çkmak zorunda olan emsiye kullansn. denildi.

Scaklklarn mevsim normallerinin üzerinde seyrettiini bildiren uzmanlar öyle konutu; stanbulda hava scakl u anda 34 derece, zmirde 37, Ankarada 33, Antalyada 32 derece. Bu scaklklar bile yüksekken, cuma gününden itibaren scaklklar artacak. Örnein pazar günü scaklklarn stanbulda 40 dereceye, Ankarada 37, Adanada 39, Antalyada 42 dereceyi bulmas bekleniyor. Mevsim normallerinde olan tek yer Karadeniz ky kesimi. Özellikle ç Anadoluda, bata Ankara olmak üzere son 30 yln scaklk rekorlarnn krlmas bekleniyor.

Ana Sayfaya Git