Meteoroloji tarih verip uyardı! Birçok ilde kar yağışı etkili olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarıya göre, yurdumuzun Çarşamba gününden itibaren kuzeybatı kesimlerden başlayarak Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor. Birçok ilde kuvvetli kar yağışı ve karla karışık yağmurun etkili olması bekleniyor.

Haberler 04.02.2020 - 00:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Meteoroloji Genel Müdürlüü, Türkiyeye yaklaan souk ve karl hava dalgas hakknda uyar yaynland. Uyarya göre çaramba günü Ege, Akdeniz, Bat Karadeniz ile Dou ve Güneydou Anadolu Bölgelerinde görülecek yalarn genellikle yamur, akam saatlerinden sonra Trakyada karla kark yamur ve kar, Marmara, Ege ve Akdenizde kuvvetli saanak ya eklinde olmas bekleniyor.

Perembe günü, Dou ve Güneydou Anadolunun dousu dnda ülke genelinde ya bekleniyor. Yalarn Trakya, Marmara, ç Ege, ç Anadolu, Bat Karadenizin iç kesimlerinde kar, Akdeniz ky kesiminde saanak, ya alan dier yerlerde yamur ve karla kark yamur eklinde olaca tahmin ediliyor.

KARLA KARIIK YAMUR BEKLENYOR

Yurdumuzun Cuma günü akam saatlerinden itibaren Karadeniz üzerinden gelen yeni bir souk havann etkisi altna girecei bekleniyor. Ülkemizin kuzey ve dou bölgelerinde beklenen yalarn Dou Akdeniz kylar dnda ülke genelinde karla kark yamur ve kar eklinde olaca tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIKLARINDA AN DÜÜLER BEKLENYOR SICAKLILAR (10-15) DERECE AZALACAK

Hafta ortasna kadar mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklenilen hava scaklklarnn önce Balkanlardan sonra Karadeniz üzerinden gelen souk ve yal sistemlerle birlikte, ülkemiz genelinde hissedilir derecede (10-15 C derece) azalarak önümüzdeki hafta bana kadar mevsim normalleri altnda seyredecei bekleniyor.

ÜLKE GENELNDE FIRTINA BEKLENYOR

Rüzgrn, çaramba günü Marmara, Ege, Akdeniz ve ç Anadolu isle Karadenizin iç kesimlerinde, Perembe günü ise Dou Akdeniz, ç Anadolunun dousu ve Dou Karadenizin iç kesimlerinde güney ve güneybat (Lodos) yönlerden frtna eklinde (70-100 Km/saat) esecei ancak rüzgarn çaramba günü öle saatlerinden balayarak Marmarada, Perembe günü ise kuzeybat kesimlerde kuzey ve kuzeybat yönlerden frtna eklinde esecei tahmin ediliyor.

Kuvvetli lodos frtnas nedeniyle çaramba ve Perembe günleri soba ve baca gaz zehirlenmeleri meydana gelebileceinden vatandalarmzn dikkatli ve tedbirli olmalar tavsiye olunur.

ANKARA

Ankarada bu gece balayacak yamurun yarn öle saatlerine kadar devam edecei, çaramba günü genellikle çok bulutlu ve frtnal geçecei bekleniyor. Gece yars yamur ve karla kark yamur eklinde balayacak yan Perembe sabah saatlerinde kar ekline dönecei, akam saatlerinde etkisini kaybedecei ancak yeni gelecek souk ve yal sistemle birlikte Cuma ve Cumartesi günleri aralklarla kar yalarnn görülecei tahmin ediliyor.

STANBULDA FIRTINA, KUVVETL SAANAK, SOUK HAVA VE KAR YAII BEKLENYOR

stanbulda bu gece hafif yamur geçii bekleniyor. çaramba günü Balkanlardan gelmesi beklenen souk ve yal sistem ile birlikte öle saatlerinde saanak ve gök gürültülü saanak eklinde yan balamas bekleniyor. Güney bat yönlerden frtna eklinde esen rüzgrn ayn gün öle saatlerinde kuzeybat yönüne dönecei ve hava scakln hissedilir derece düürecei bekleniyor. Yan Perembe sabah saatlerinden itibaren il genelinde karla kark ve kar ekline dönmesi, Cuma günü Karadeniz üzerinden gelen yeni bir souk hava ile birlikte kar yalarnn aralklarla Cumartesi akam saatlerine devam etmesi bekleniyor.

ZMR

zmirde çaramba günü lodos frtnas ile birlikte kuvvetli saanak eklinde balayacak yan Perembe günü rüzgrn kuzey yönlere dönmesi ile birlikte hava scaklnn azalaca, yan yüksek kesimlerde karla kark yamur ve kar eklinde görülecei ve akam saatlerinde yan etkisini kaybedecei bekleniyor.

DEPREM BÖLGESNDE YAI BEKLENYOR

Deprem Bölgesinin yarn (Sal günü) sabah saatlerinden itibaren yal bir havann etkisi altna girecei tahmin ediliyor. Yalarn Sal, çaramba ve Perembe günleri genellikle aralkl yamur ve, yüksek kesimlerinde karla kark yamur ve kar eklinde olaca, yalarn Cuma ve Cumartesi günleri ise bölge genelinde aralkl kar eklinde olmas bekleniyor.

Yal sistemin Pazar günü yurdumuzu terk edecei tahmin ediliyor.

Ana Sayfaya Git