Meteoroloji uyardı! 5 gün boyunca...

Meteoroloji'den vatandaşlara kritik uyarı geldi. Bugün Karadeniz bölgesinin tamamı ile Marmara bölgesinin batı ve güney batı kesimlerinde yer yer olmak üzere kuvvetli sağanak yağış bekleniyor.

Haberler 16.09.2018 - 10:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Meteoroloji Genel Müdürlüünün 5 günlük hava durumu tahmin haritasna göre ise Karadenizin özellikle orta ve dou bölgelerinin 5 gün boyunca saanak yal olaca öngörülüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüünden gelen son hava durumu tahmin raporuna göre, yurdun Bat Karadeniz, Orta ve Dou Karadeniz kylar, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Eskiehir çevreleri ile Mersin ve Adanann iç kesimlerinin saanak ve gök gürültülü saanak yal geçecei tahmin ediliyor. Yalar Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartn, Sinop, Samsun, Ordu ve Giresun çevrelerinde kuvvetli olmas bekleniyor. Rüzgar Dou Anadolunun dousunda güney ve güneybat yönlerden yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüünden alnan tahminlere göre, hava scaklnda önemli bir deiiklik olmayaca, yurt genelinde mevsim normalleri civarnda seyredecei tahmin ediliyor. Rüzgarn ise genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sra orta kuvvette, Dou Anadolunun dousunda güney ve güneybat yönlerden yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

Baz illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek scaklklar ise öyle:

Ankara: Parçal bulutlu 24

stanbul: Parçal bulutlu 27

zmir: Az bulutlu 30

Adana: Parçal ve az bulutlu, iç kesimleri ksa süreli ve yerel olmak üzere saanak ve gök gürültülü saanak yal 33

Bursa: Parçal yer yer çok bulutlu, bu akam saatlerine kadar aralkl ve yerel olmak üzere saanak ve gök gürültülü saanak yal 28

Antalya: Az bulutlu 30

Samsun: Parçal ve çok bulutlu, saanak ve gök gürültülü saanak yal 25

Trabzon: Parçal bulutlu, aralkl olmak üzere saanak ve gök gürültülü saanak yal 25

Erzurum: Parçal bulutlu 25

Diyarbakr: Az bulutlu 32

Ana Sayfaya Git