Meteoroloji'den son dakika uyarısı

Meteoroloji 'den Van, Hakkari, Bitlis ve Muş için buzlanma ve don uyarısı yapıldı. Meteoroloji genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde yapılan açıklamada Doğu Karadeniz için, ''Kar erimesi nedeniyle su baskını ve dik yamaçlarda çığ oluşma riski bulunduğundan, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.'' ifadeleri kullanıldı.

Haberler 08.02.2021 - 00:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Van, Hakkari, Bitlis ve Mu için buzlanma ve don uyars yapld.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüünden yaplan açklamaya göre, bölge genelinde hava parçal ve az bulutlu olacak.

Hava scaklnn mevsim normallerinin 5 ila 8 derece üzerinde olaca bölgede, rüzgar güney ve bat yönlerinden hafif, zaman zaman orta kuvvette, Van Gölünde ise dou ve kuzeydoudan yer yer 2 ila 4 kilometre kuvvetinde esecek.

Gün içinde en yüksek scakln Vanda 7, Hakkaride 6, Bitliste 5 ve Muta 3 derece olmas bekleniyor.

Bölgede, yüksek kar örtüsünün bulunduu eimi dik yamaçlarda ç riskine, kuvvetli buzlanma ve don olay ile ulamda yaanabilecek aksamalara kar dikkatli ve tedbirli olunmas gerekiyor.

DOU KARADENZDE çI UYARISI

Hava scaklklarnn hafta boyunca mevsim normallerinin 5-8 derece üzerinde seyredecei tahmin edilen Dou Karadenizin iç kesimleri ile Dou Anadolunun güneydousunda kar erimesi bekleniyor. Kar erimesi nedeniyle su baskn ve dik yamaçlarda ç oluma riski bulunduundan, meydana gelebilecek olumsuzluklara kar dikkatli ve tedbirli olunmaldr.

Ana Sayfaya Git