Meteoroloji’den yeni ‘soğuk hava’ uyarısı: Daha kuvvetli geliyor

Prof. Dr. Orhan Şen önümüzdeki hafta sonu Türkiye’nin yeni bir soğuk ve yağışlı hava dalgasının etkisi altına gireceğini duyurdu.

Haberler 17.01.2022 - 00:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Meteoroloji uzman Prof. Dr. Orhan en sosyal medya hesabndan yapt paylamda önümüzdeki hafta sonu etkisini gösterecek souk hava dalgasnn üç- dört gün süreceini belirtti.

enin tahminleri öyle:

Önümüzdeki hafta sonu (22 Ocak) Orta Avrupadan sarkacak souk ve yal bir hava kütlesi Türkiye de k artlarn hissettirecek gibi görünüyor. 3-4 gün sürecek. Geçtiimiz sistemden daha kuvvetli. imdiden söylüyorum ancak 10 günlük tahmin yapmak risklidir. +/- 1 gün olabilir. Takip etmi olacaz dedi.

KARLA KARIIK YAMUR VE KAR VAR

Meteoroloji Genel Müdürlüünden alnan tahminlere göre, yurdun genelinin parçal ve çok bulutlu, Dou Anadolunun güneydousu, Rize, Artvin, Batman ve Siirt çevreleri ile gece saatlerinden sonra Zonguldak. Bartn çevreleri ve Kastamonunun ky kesimlerinin yal geçecei tahmin ediliyor.

Yalarn, genellikle karla kark yamur ve kar, ky kesimlerde yer yer yamur eklinde görülmesi bekleniyor. Yalarn Hakkarinin yükseklerinde ve Vann güney kesimlerinde yer yer youn kar ya eklinde görülmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve dou kesimlerde buzlanma ve don olay ile birlikte yer yer sis ve pus bekleniyor.

Hava scaklnn kuzeybat kesimlerde 2 ila 4 derece artaca, Dou kesimlerde 2 ila 4 derece azalaca, dier yerlerde önemli bir deiiklik olmayaca tahmin ediliyor.

Rüzgarn ise genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sra orta kuvvette, Güney Ege kylar ile Akdenizin iç kesimlerinde kuzey ve kuzeydou yönlerden kuvvetli ve ksa süreli frtna eklinde (40-70 km/sa) esecei tahmin ediliyor.

Ana Sayfaya Git