Metropollere saldıracaktı

PKK'nın metropollere saldırı için gönderdiği teröristlere 15'er yıla kadar hapis istemi

Haberler 28.11.2020 - 10:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda düzenlenen operasyonda yakalanan ve metropollerde saldr yapmak üzere eitildikleri belirlenen PKKl teröristler mdat Karada, Mazlum Sarsu ve Rohat Saman hakknda silahl terör örgütüne üye olmak suçundan 15er yla kadar hapis cezas istemiyle dava açld.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca, tutuklu sanklar Karada, Sarsu ve Salam hakknda hazrlanan iddianameler, gönderildikleri ar ceza mahkemelerince kabul edildi.

ddianamelerde terör örgütü PKK/KCKnn kuruluu, yaplanmas ve gerçekletirdii saldrlarla ilgili detayl bilgiye yer verildi.

Lice ilçesinin Yalml köyü Hevsel mezras krsalnda 3 Ekimde Yldrm-7 ehit Jandarma Binba Ümit çelik Operasyonu kapsamnda tespit edilen 4 PKKl teröristin etkisiz hale getirildii hatrlatlan iddianamelerde, bölgede yaplan aramada topraa gömülü bulunan dijital materyallerde sanklarn bilgileri ve fotoraflarnn yer ald belirtildi.

Sanklarn üzerinde terör örgütü PKK/KCKy simgeleyen kyafetle çekilen fotorafn bulunduu ifade edilen iddianamelerde, fotoraflarda güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirilen baz teröristlerin de yer ald bilgisi paylald.

ddianamelerde sanklarn 2013te silahl terör örgütü PKK/KCKya katldklar belirtilerek, unlar kaydedildi:

Terör örgütü PKK tarafndan Karadaa Mazlum Serhat kod ad ile ehir ve sabotaj eitimi, Sarsuya Tayhan Umut çekdar kod ad ile ideolojik ve askeri eitim, Samana da Mahir Amed kod ad ile ehir, silah ve sabotaj eitimi verilmi, metropol çalmasnda görevlendirilmilerdir.

ddianamelerde u deerlendirmelerde bulunuldu:

üphelilerin alnan ifadesinde örgüte katlm yaptklar, ideolojik eitim aldklar, örgüt tarafndan ehir çalmalarnda görevlendirildikleri, ele geçirilen dijital verilerdeki örgütsel fotoraflarn kendilerine ait olduunu beyan ettii, ikrar ile de sabittir. Karada, Sarsu ve Samann terör örgütü PKKda askeri ve ideolojik eitimler aldklar, örgüt mensubu olarak faaliyet yürüttükleri, örgüt tarafndan ehir çalmalarnda ve eylemci olarak görevlendirildikleri anlalmtr.

üphelilerin, örgütle organik ba kurduklar, bu balamda PKK üyesi olduklar, örgütün çarlarna uyarak amaç ve hedefleri dorultusunda faaliyetlere katldklar tespit edilmitir.

- stenilen ceza

ddianamelerde tutuklu sanklar mdat Karada, Mazlum Sarsu ve Rohat Saman hakknda silahl terör örgütüne üye olmak suçundan 7,5ar yldan 15er yla kadar hapis cezas talep ediliyor.

Diyarbakr ve stanbulda jandarma ekiplerince 16 Ekimde düzenlenen operasyonda yakalanan, PKKnn da kadrosunda yer aldklar ve metropollerde saldr yapmak üzere eitildikleri belirlenen Karada, Sarsu ve Salamn da bulunduu 4 PKKl terörist, silahl terör örgütüne üye olmak suçlamasyla tutuklanmt.

Ana Sayfaya Git