Metruk Binaya Yıkım Kararı!

İçişleri Bakanlığının 81 il valiliğine gönderdiği genelge doğrultusunda, suç örgütlerinin yuvalandığı, aynı zamanda çevre kirliliğine yol açan metruk ve atıl binalar yıkılıyor

Haberler 27.05.2018 - 11:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnn 81 il valiliine gönderdii genelge dorultusunda, suç örgütlerinin yuvaland, ayn zamanda çevre kirliliine yol açan metruk ve atl binalar yklyor.

çileri Bakanlndan yaplan yazl açklamaya göre, can ve mal güvenliini tehdit eden, çevre kirliliine yol açan ve kent estetiine uygun olmayan metruk binalar ve enkazlarnn, bata uyuturucu olmak üzere, zararl maddelerin kullanm, gizlenmesi ve kaçakçlnn yaplmas gibi amaçlarla kullanldnn tespit edilmesi üzerine harekete geçildi.

Bakanlk tarafndan 14 Mart 2018de 81 il valiliine gönderilen Metruk Binalar Genelgesi ile bu tür binalarn tespit edilip mevzuata uygun ekilde yklmas talimat verildi.

Metruk binalar yklyor

Genelgenin ardndan il ve ilçe belediyeleri ve il özel idareleri tarafndan, metruk bina tespiti ve ykm karar, 3194 Sayl mar Kanununun ilgili maddesi uyarnca hzlandrld.

Valiliklerce il ve ilçelerde bo ve atl durumda bulunan metruk binalar tespit edildi. Bu binalara girilmemesi için önlerine engel konuldu ve çevrelerindeki güvenlik önlemleri artrld.

Güvenlik tedbirleri kapsamnda bu bölgelerde asayi devriye hizmetleri younlatrld. Bina çevrelerinde karlalan muhtaç kiilere de gerekli yardmlar yapld.

Ülke genelinde son 2 ayda yürütülen çalmalar kapsamnda metruk ve atl durumda olduu tespit edilen 60 bin 503 binadan 19 bin 686s ykld. Kalan 40 bin 817 binann ykm için mar Kanunu çerçevesinde hukuki süreç devam ediyor.

- En fazla ykm Ankarada

Ankara, 3 bin 859 binayla en fazla metruk binann ykld il oldu. Bakenti bin 298 binayla Aksaray takip etti. Kayseride bin 225, Erzincanda bin 99, stanbulda 759 ve Bursada 550 metruk bina ykld.

Bakanlk yetkililerinin bölgelerde düzenledii Genel Güvenlik ve Uyuturucu ile Mücadele Toplantlarnda da uyuturucu ve kaçakçlkla mücadelenin yan sra il ve ilçelerdeki metruk binalara özel önem verilmesi, bu binalarn çevrelerinde gerekli güvenlik önlemlerinin alnmas istenmiti.

Ana Sayfaya Git