Mevlid Kandili ne zaman? Mevlid Kandili’nde yapmamız gerekenler!

Kutlu Doğum’a artık ramak kaldı. Rahmet ve şefkat Peygamberi Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in Kutlu Doğum’u Mevlid Kandili 22 Aralık Salı günü, yani yarın. Mevlid Kandili coşkusu yüzde 99’u Müslüman olan ülkemizi tüm güzelliğiyle saracak. Camiler dolup taşacak, eller semaya yükselecek, herkes Rabbimizden mağfiret, rahmet dileyecek, Müslüman alemi için dua edecek. Peki, Mevlid Kandili’nde neler yapılmalı hangi ibadetlere daha çok yönelmeli? İşte detaylar haberimizde.

Haberler 21.12.2015 - 19:29 Son Güncelleme : 21.12.2015 - 19:29

Mübarek doğuş anlamına gelen Mevlid-i Şerif ne zaman diye merak edenlere hemen söyleyelim. 22 Aralık Salı günü Hicri takvime göre Rebiülevvelin 12inci gecesine tekabül ediyor. 22 Aralık Salı günü Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)in Kutlu doğumu olduğu için büyük önem arz ediyor. Peki bu mübarek günde, neler yapılmalı hangi ibadetlere yönelmeli? İşte yanıtı

Mevlid Kandili, Rabbimizin Habibi, Resulü Efendimiz Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)in dünyaya teşrif ettiği mübarek gündür. Yılın ilk kandili olan Mevlid Kandili, duaların ve ibadetlerin kabul edildiği mübarek günlerden biridir. Bu gecede Allaha yakınlaşmak için bol bol dua edilmeli ve namaz kılınmalıdır. Yüce Rabbimizin buyurduğu gibi; Dua edin icabet edeyim Evet, biz dua edeceğiz ki Rabbimiz de icabet etsin. Allah hiç yarattığı kulunun isteğini geri çevirir mi? Yeter ki duamızı gönül ile fiil ile yapalım.

MEVLİD KANDİLİ DUASI VE İBADETLERİ

Hem dua hem de ibadetlerle geçirilmesi gereken bu mübarek günde ibadetler eksik bırakılmamalıdır. Aynı zamanda ibadetin kısa ve öz olanı makbuldür. İşte Mevlid Kandili duaları ve yapılması gerekenler;

Mevlit Kandilinde kılınması önerilen namazlar da vardır. Tesbih Namazı kılınmalı ve Hatm-i Enbiya yapmanız gerekr. Tesbih namazına şu şekilde niyet edilir: Y Rabbi, niyet eyledim senin rızan için tesbh namazını kılmaya. Y Rabbi, bu gece teşrfleriyle lemleri nra erdirdiğin Habbin, başımızın tcı Resl-i Zşn Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) hürmetine ve bu gecedeki esrrın hürmetine ben ciz kulunu da afv-ı ilhne, feyz-i ilhne mazhar eyle Ya Rab. Allhü Ekber, diyerek namaza başlanır.

Namazda Fatiha-i şerifeden sonra zammı sure olarak isten veya bilinen herhangi bir dua okunmalı. Günahların affına vesle olan tesbih namazı 4 rekat olarak kılınır. Bu namazı kılabilmek için şu tesbihi ezbere bilmek gerekir. Tesbih namazında her rekatte okunan tesbih adedi 75dir. Dört rekatte 300 tesbih okunmuş olur.

Sübhnallhi vel-hamdü lillhi ve l ilhe illallhü vallhü ekber. Ve l havle ve l kuvvete ill billhil-aliyyil-azıym

Tövbe etmeliyiz: Bu mübarek gece kusur ve günahlarımızdan tövbe ve istiğfarda bulunmalıyız. En azından bir tesbih Estağfirullah demeliyiz. Diğer kutlu zamanlar gibi Mevlid gecesi de, özümüze dönerek gaflet içinde geçen günlerimizi sorgulama, unutarak ve bilmeyerek işlediğimiz hatalara tövbe edip bağışlanma dileme, kendimizi ve irademizi yenileme zamanıdır.

Salat ü selm okumak: Peygamberimiz (S.A.V.)e hiç olmazsa bir tesbih salat ü selm okumalıyız. Can ü gönülden, Es-salatü ves-selamü aleyke ya Reslallah demeliyiz.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır