Mezarlığa dadandılar

Şanlıurfa'da aile mezarlığına dadanan hırsızlar, arasında iki şehit mezarının da bulunduğu birçok kabristanın çevresindeki demir korkulukları çaldı.

Haberler 17.07.2019 - 10:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfada aile mezarlna dadanan hrszlar, arasnda iki ehit mezarnn da bulunduu birçok kabristann çevresindeki demir korkuluklar çald. Korkuluklar çalarken mezarlara da zarar veren hrszlara vatandalar tepki gösterdi.

Eyyübiye ilçesindeki Harran Aile Mezarlnda yaanan hrszlk olay pes dedirtti. Aile mezarlna dadanan hrszlar, arasnda ehit mezarlarnn da bulunduu birçok kabristann çevresindeki demir korkuluklar çald. Vatandalar duruma tepki göstererek, yetkililere mezarlkta önlemlerin artrlmas için çarda bulundu. Yaknlarnn mezarlarn ziyarete gittiklerinde zarar gördüünü ve demir korkuluklarn da yerinden sökülerek çalndn gören vatandalar, büyük aknlk yaadklarn belirti. Vatandalar, madde bamllarnn sk sk mezarlklarda madde kullandn da iddia etti.

Yaknnn mezar çevresindeki demir korkuluklarn çalndn belirten Nihat Yavu, Ölülerimizi rahat brakmayanlar, dirilerimizi de ayn zamanda rahat brakmyorlar. Gençlerimizin çounluunda uyuturucu, esrar bamll had safhaya gelmi. Hatta yüzde 70e varan bir bamllk olmu. Buradan Cumhurbakanmza sesleniyorum, lütfen neslimizi koruyun. Yoksa bu gidile gençlerimizin çounluu madde bamls olacak dedi.

Ölülerimiz rahat yatamyor

Önlem alnmasn isteyen Yavu, Hiçbir ey yapamyoruz maalesef. Ne tedaviler cevap veriyor ne de nasihatler cevap veriyor. Lütfen bir kanun çkarsn bu satanlara, içenlere gereken dersi versin. Yani görüyorsunuz ite ölülerimiz rahat yatamyor. Salarmz rahat gezemiyor. Yani mezarlklar en sessiz olan yerlerdir. Ama bakyorsun ite rnga ile uyuturucu enjekte eden, esrar içen, hrszlk yapan ne kötü ey varsa gelip burada yaplyor. in ilginç yan bu tür baml maddeler camilerin tuvaletlerinde kullanlyor, mezarlklarda kullanlyor. Biz hiçbir ey yapamyoruz. Buras ehitlik, bir ehide ait bir mezar, onlarn çevresini koruyan demirleri alp götürüyorlar ve az bir paraya satyorlar ki kendi kafalarn bulabilmek için eklinde konutu.

Mezarlklara rahat gidip gelemediklerini aktaran vatanda Mehmet Beyazkendir ise Emniyet güçlerimizden rica ediyorum. Bir an evvel bu mezarlklarmzn korunmasn istiyoruz. Mezarlklara gidip gelemiyoruz. Demirlerini çalyorlar. Bunlara sahip çklmasn istiyoruz. Gençlerimiz elden gidiyor. Yetkililere sesleniyorum sahip çksnlar diye konutu.

Ana Sayfaya Git