Mezarlık demirleri çalındı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, mezarlıkların etrafında bulunan demirler, kimliği belirsiz kişiler tarafından çalındı.

Haberler 30.04.2019 - 10:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Silvanda bulunan eyh Halil Mezarl bata olmak üzere baz mezarlklarda bulanan demir kaplar, kimlii belirsiz kiiler tarafndan çalnd.

Konuya ilikin açklama yapan Silvan Muhtarlar Dernei Bakan Murat Ate, hrszlk vakalarnn son dönemlerde arttn söyledi. Ate, Vatandan kaps, penceresini söküp çalmaya kadar giden bu durum gün geçtikçe daha vahim bir hal ald. Silvanmzn bata eyh Halil olmak üzere çou mezarlnda utanç verici bir hadise yaanmakta. Vatandan hayvan ve benzeri d etkenlerden mezarlarn korumak maksadyla yaptrd demir korumalarn kaplar, birileri tarafndan krlp çalnd.

EBE YUH YAN

Bunlar 3-5 lira para için bu kaplar söküp kime götürüyor? Mutlaka bunlardan satn alan birileri de vardr. Allah akna bu yaplan hangi kitapta var, hangi vicdan kabul eder, bu kadar m insanlmz kaybettik. Bir dua okumak için kalkp anasnn, babasnn, kardeinin mezarnn bana geldikten sonra bu manzaray görmesi insanlarmz nasl rahatsz eder hiç düünmediler mi? Bunlarn mezar kaps olduu, bu demirlerin mezarlklardan çalndn bile bile bu hrszlardan satn alan esnaf da kendine esnaf demesin diye konutu.

Ana Sayfaya Git