MHP'li Sancaklı'dan TBMM'de Demirören'e gönderme

MHP'nin Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, TBMM'de çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yaptığı konuşma da Sancaklı, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve ekibine göndermelerde bulundu.

Haberler 18.05.2017 - 23:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MHPnin Kocaeli Milletvekili Saffet Sancakl, TBMMde çok çarpc açklamalarda bulundu. Yapt konuma da Sancakl, TFF Bakan Yldrm Demirören ve ekibine göndermelerde bulundu.

Kulüplerin mali durumunu ve mevcut yönetimlerini eletiren Sancakl, Maliye Bakanlna da çarda bulundu.

Kulüplerimizin zor durumda olmasn biz de istemiyoruz. Vergi borçlarn kolayca ödesinler istiyoruz. Ancak o kadar kötü yönetiliyor ki maalesef her seferinde bunlara bir kolaylk salamak zorunda kalyoruz. Ne yapyoruz? Af getiriyoruz. Ne yapyoruz? Vergi borçlarn 72ye bölüyoruz. diyen Sancakl, Wesley Sneijder ile Galatasaray örneini verdi.

Hollandal futbolcunun sar-krmzl kulübe maliyetini özetleyen Sancakl, sözlerine öyle devam etti;

Bir oyuncuya 140 milyon lira verirseniz, bunun gibi birkaç hata daha yaparsanz bu borç 2.4 milyar da olur. Ondan sonra Maliye Bakanl kulüpler batmasn diye mecburen vergi kolayl salamaya çalr. Bu mantkla yönetilen kulüplerimiz u anda Digitürkün 600 milyon Dolar yllk ödedii bir para var kulüplerimize. Bu mantkla dünyada en çok kazanan ligi ngiltere Premier Ligidir. Yllk 2.5 milyon Dolardr.

Onu bile getirip verseniz bu kulüpler bu yönetimlerle yine bir ey yapamayacaklar. çünkü Sayn Maliye Bakanm, sürekli vergiden ikayet ediyorlar. Türkiyede vergi yüzde 15, talyada yüzde 47, Fransada ve Almanyada yüzde 50nin üzerinde. Peki Almanya, Fransa veya talyada bu kadar borcu olan kulüp görebiliyor musunuz? Hayr. çünkü sistemleri farkl, iyi yönetiliyorlar.

UEFA VE FFP KRTERLER

Sancakl, konumasnda UEFAnn getirdii Finansal-Fair Play kriterlerine de deindi.

Sancakl, UEFA iki yl önce finansal kriterler koydu. Galatasaray, Fenerbahçe, Beikta ve Trabzonsporla mukavele imzalad. Sözlemede öyle diyor; Belli bir miktarda transfer yapabilir. Gelir artrmadan masraf yapabilir. Yani, UEFA kulüplerimize diyor ki; Siz yönetemiyor, beceremiyorsunuz. Ben size bu yüzden kriterler koyuyorum. Peki kulüplerimizi kimler yönetiyor? Hep büyük irket sahipleri, holding patronlar. Yani paray yönetmesini bilen arkadalar. Peki bu kiiler kendi holdinglerinin deerini devaml artrrken kulüplerin bu denli borçlanmas nasl oluyor? Sayn Spor Bakan keke burada olsa da biraz ona satasam. 5 yldr spor yasas, kulüpler yasas hazrland. Bir türlü yürürlüe konmad. Konmama sebebi de u: Kulüpler istemiyor. Peki kulüpler neden istemiyor bunu? stememe nedenleri u: Orada bir madde var diyor ki; Oradaki kulüp bakanlar ve kulüp yöneticileri kulübün borçlanmasndan ahsi olarak sorumlu olacaklar. Yani biraz önce Galatasaray örneini verdiim için söylüyorum, kulübün bakan ve yöneticileri eer o paradan sorumlu olsalar acaba Sneijdere 150 milyon liray öderler mi? Sorumlu olmadklar için rahat rahat ödüyorlar. Peki kendi irketlerini yönetirken böyle yaparlar m? Yapmazlar. çaycnn bile parasn verirken hesaplarlar, 100 lira daha fazla vermeyelim diye. Bu yüzden acil bir ekilde spor yasasn getirmezseniz Sayn Bakanm, devaml bunlara af yapmak zorunda kalacaz, devaml yaplandrmalar yapacaz. Ricam u, Türkiye Futbol Federasyonu Bakan Yldrm Demirören ve onun ekibi acil bir ekilde belki kaba bir laf ama pln prtn toplayp Türk futbolundan defolup gitsinler.

Ana Sayfaya Git