MHRS işkenceye döndü

Devlet hastanelerinde randevu almada sıkıntı yaşayan hastalar adeta, özel hastanelere yönlendiriliyor.

Haberler 23.03.2021 - 09:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin tüm illerinde olduu gibi Güneydou illerinde de Covid-19 vakalarnda yaanan art poliklinik hizmetlerinin aksamasna sebep oldu. Devlet hastanelerinde Covid-19 hastalar dnda neredeyse hasta baklmazken, halk adeta özel hastanelerin inisiyatifine terk edildi.

Covid-19 vakalarnn azalmasyla uzun zamann ardndan devlet hastanelerinde bir kez daha poliklinik hizmetleri verilmeye balanrken halk, bu kez de doktor eksikliinden dolay MHRSye takld.

Muayene için 182 MHRS üzerinden randevu talep ettiklerini ancak kimi zaman haftalarca sra bulamadklarn kimi zaman ise randevularnn oluturulmadn belirten halk, bunun ciddi anlamda maduriyet oluturduuna dikkat çekti. Randevu sistemine ulatklar zaman bile kendilerine ya doktorun olmadn ya da en yakn 15 gün sonraya randevu verildiini söyleyen halk, kamu hastanelerinde sra bulamadklarndan dolay özel hastanelere mecbur brakldklarn kaydetti.

Gitmek zorunda kaldklar özel hastanelerin ise kendilerinden fahi oranda para aldklarn belirten halk, yetkililerin bu duruma bir çözüm bulmasn istedi. Halk, hastanelerdeki eksik branlarn tamamlanmas ve doktor saysnn da bir an önce artrlmas gerektiini vurgulad.

RANDEVU YA 15 GÜN SONRA YA DA YOK

MHRSyi sürekli aramalarna ramen randevu bulamakta zorluk yaadklarn belirten hsan ahin Her aradmzda ya ulalamyor ya da randevular dolu deniliyor. Hasta insanlar bu durum karsnda madur duruma düüyor. Bu durumda biraz hasta olan kii randevu bulana kadar hastal daha çok ilerliyor. Randevu sistemi an az bir veya 2 gün süre ile randevu vermesi gerekir. Oysaki u anda aradmzda bize en az 15 gün sonraya da randevu yok diye cevap veriyorlar. Yetkililer bu MHRS sistemine bir çözüm bulamalar lazm. ifadelerini kulland.

SIKINTILARA çÖZÜM BULUNMALI

Sra bulamadklar nedeniyle özel hastaneye gitmek zorunda kaldklarn ifade eden Ali Yldrm ise öyle konutu:

Randevu günü çok geç olunca bu sefer özel hastaneye gitmek zorunda kalyoruz. Özel hastaneye gittiimde de en az bir doktor muayenesi sigortal olduum halde 125 lira ald. Tabi tahlil, tetkik yapmadlar. Onlar da yapsalard özel hastaneden çkm bin liray bulurdu. Hastalar MHRSden alaca randevu gününü beklerlerse çou ölür. Yetkililer yaanan bu skntlara çözüm bulamazlarsa skntlar daha da büyür. Randevu sistemi bir hastaya en az birkaç gün içinde randevu vermesi için yetkililerin bir çalma balatmas gerekiyor.

ÖZEL HASTANELER FAH ÜCRETLER ALIYOR

Randevu bulamadklar için özel hastanelere gitmek zorunda kaldklarn belirten Burhan Yeilrmak, Randevu almak için 182 randevu merkezini aradmzda çou zaman ulaamyoruz, ulatmz zaman da 15 veya 20 gün gibi çok uzun süreli randevu veriyorlar. Böyle olunca da özel hastanelere gitmek zorunda kalyoruz. Özel hastaneler de fahi ücretler alyorlar. Bu da bütçemizi ayor. Batmanda bir özel hastanede en az doktor muayenesi 100 lirann aasnda yok. Bir de tahlil, tetkik derken bin liray bulabiliyor. Yetkililere çarmz bu sorunumuza bir an önce çözüm bulmalardr. eklinde konutu.

DOKTOR AZ, HASTA çOK

Hastanelerde doktor saysnn artrlmas gerektiini söyleyen Atilla Kurtulu ise unlar söyledi:

Randevu almak istediimizde 2 veya üç ay sonra bulabiliyoruz. Randevu merkezini aradmzda sürekli ya megul ya da randevular dolu deniliyor. Batmandaki hastaneler yetersiz. Hastanede doktor says çok az ve ayn zamanda hastalar çok. Randevu sisteminin yeterli olmas için hastane kapasitesinin artrlmas gerekiyor. Hastanede doktor says az ve baz bölümlerin hiç doktoru yok. Yetkililer bat illerine nasl doktor buluyorlarsa Batmana da doktor göndermeleri gerekiyor.

NSAN HASTALANINCA HEMEN RANDEVU BULMALI

Randevu sistemine tepki gösteren Vecdin Alkan Hastane için bize 2 ay süre veriliyor. Hasta 2 ay evde nasl bekleyecek? O yüzden hastamz mecburen özel hastanelere götürmek zorunda kalyoruz. Özel hastanelerde bize bir sürü masraf çkartyor. MHRSye çou zaman ulaamyoruz. Ulatmzda da bir veya 2 ay süre veriyorlar. Devlet hastanesine geldiimiz zaman bize doktor yok baka güne gelin diye cevap veriyorlar. nsan hastalannca hemen randevu bulmal. Bu yüzden yetkililer bu duruma çare bulmaldr. dedi.

Ana Sayfaya Git