Miami'de tutuklanan Reza Zarrab, New York'a transfer edilecek

İSTANBUL’dan gittiği Miami’de ABD’yi dolandırmak, İran yaptırımlarını ihlal etmek, bankacılık sahtekârlığı ve karapara aklamaktan yakalanıp tutuklanan İran asıllı işadamı Reza Zarrab (33) New York’a transfer edilecek.

Haberler 02.04.2016 - 02:21 Son Güncelleme : 02.04.2016 - 02:21

19 Martta yakalanan Zarrabın Miamideki geçici avukatı Lee Stapleton, önceki gün mahkemeye bir dilekçe sunarak, 4 Nisanda görülmesi planlanan ve Zarrabın New Yorka naklinin, kefalet başvurusunun ve kalıcı avukatlarının kim olacağının ele alınacağı duruşmada, transfer ve kefalete dair herhangi bir duruşma yapılmamasını, Zarrabın da duruşmaya çıkarılmamasını talep etti. Miami Savcısı James Hayesin dilekçeye itiraz etmeyeceğini açıklamasının ardından da Hkim Edwin Torres, dilekçeyi aynı gün kabul etti, 4 Nisandaki duruşma iptal oldu.

BHARARA DUYURDU

Toplam 75 yıl hapis cezası istenen Zarrabın New Yorka getirileceğini ilk olarak Twitterüzerinden Başsavcı Preet Bharara duyurdu. Karara dair belgeyi yayınlanan Bharara, Reza Zarrab, Floridadaki mahkemede kefaletten vazgeçti, bundan sonraki işlemler için New Yorka nakledilecek dedi. Zarrabın New Yorka varmasının ardından Güney Bölge Başsavcısı Preet

Bhararanın 15 Aralık 2015te Zarrab aleyhine davaya dönüşen iddianamenin görüşülmesine başlanacak. Zarrabın avukatları Stapleton ve Isabelle de la Guardia da neden böyle bir başvuruda bulunduklarına dair Hürriyetin sorusuna yanıt vermediler. Ancak Zarrabın avukatlarının dilekçesini değerlendiren Amerikalı bir hukukçu, yakalandığı 19 Marttan beri hapiste tutulan Zarrabın bu şekilde süreci hızlandırmaya çalışmış olabileceğini, New Yorka gönderildiğinde ise yeniden kefalet başvurusunda bulunmasının muhtemel olduğunu söyledi.

Başsavcı Bhararanın ofisinden Hürriyete yapılan açıklamada, Zarrabın transferi ile ilgili işlemlerin U.S. Marshal Service tarafından yürütüleceği belirtildi. kaynak:hurriyet

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır