Midesinde uyuşturucu ticareti

Diyarbakır'da mide ve bağırsaklarında 64 kapsülde 523,98 gram eroin ve 265,69 gram metamfetamin bulunan İran uyruklu 3 sanık hakkında "uyuşturucu, uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlamak" suçlamasıyla dava açıldı

Haberler 13.04.2022 - 00:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda mide ve barsaklarnda 64 kapsülde 523,98 gram eroin ve 265,69 gram metamfetamin tadklar gerekçesiyle tutuklanan ran uyruklu 3 sank hakknda uyuturucu, uyarc madde ticareti yapma veya salamak suçundan 15er yla kadar hapis cezas istemiyle dava açld.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca tutuklu sanklar Azm Salm Ghouzvand, Shamsaddn Esazadeh ve Yahoup Youneszadeh Bavan hakknda hazrlanan iddianame, 9. Ar Ceza Mahkemesince kabul edildi.

ddianamede, 27 Kasm 2021de l Emniyet Müdürlüü Narkotik Suçlarla Mücadele ube Müdürlüü görevlilerince ehirleraras otobüs terminali içerisi ve d ksmnda uyuturucu ticareti ve kullanm suçunun önlenmesine yönelik çalma yapld anmsatld.

Bir otobüsten inen sanklarn hzl ve tedirgin ekilde uzaklatklar ve otogar içerisinde anlamsz ekilde dolatklarnn görülmesi üzerine kimlik kontrolü yapld kaydedilen iddianamede, fiziki görüntüleri ve yaplan mülakatlarda çelikili cevaplar vermeleri sebebiyle sindirim sistemleri içerisinde uyuturucu olabilecei deerlendirildiinden gerekli izinlerin alnd belirtildi.

ç beden muayenesi kararna istinaden Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesinde yaplan muayenede sanklarn mide ve barsaklarnda yabanc cisimler olduunun tespit edildii aktarlan iddianamede, unlar kaydedildi:

Her ne kadar üpheliler uyuturucu ticareti yapmadklarn, ele geçirilen maddelerin uyuturucu olduunu bilmediklerini ve üzerlerine atl suçlamay kabul etmese de yolcu otobüsünden inerek hzl ve tedirgin bir ekilde uzaklaan Ghouzvandn barsaklarnda 2 kapsül 75,83 gram metamfetamin, üpheli Bavannn midesinde 39 kapsülde 351,18 gram eroin ile 3 kapsülde 115,5 gram metamfetamin ve üpheli Esazadehn midesinden 18 kapsülde 172,8 gram eroin ile 2 kapsülde 74,36 gram metamfetamin ele geçirilmitir.

Uyuturucunun vasf ve mahiyeti, ele geçirili ekli, ele geçirildii yerde saklanma, paketlenme tarz ve paketleni tarznn uyuturucuyu kullanmak amacyla bulundurduunu göstermediinin, uyuturucunun kiisel kullanm miktarnn çok üzerinde olduunun belirlendiine iaret edilen iddianamede, üphelilerin randa ikamet etmelerine ramen Vandan Diyarbakra gelen otobüste yakalanm olmas, fikir ve eylem birlii içerisinde hareket ederek itirak halinde ele geçirilen kiisel kullanm miktar üzerindeki uyuturucunun bu özelliklerini bilerek ticari amaçla bulundurmak ve Diyarbakra nakletmek suretiyle üzerlerine atl suçu iledii tespit edilmitir. ifadelerine yer verildi.

15ER YILA KADAR HAPS CEZASI STENYOR

ddianamede, sanklarn ifadelerinde, güvenlik güçleri tarafndan hastaneye götürülerek uyuturucunun iç organlarndan çkartldn ve Türkiyeye uyuturucuyu soktuklar için piman olduklarn söyledii belirtildi.

Tutuklu 3 sank hakknda uyuturucu, uyarc madde ticareti yapma veya salamak suçundan 15er yla kadar hapis cezas isteniyor.

Ana Sayfaya Git