Midyat'ta "İnsanlık İçin Kudüs" konferansı

Midyat ilçesinde İlim Yayma Cemiyeti Midyat Şubesi tarafından "İnsanlık İçin Kudüs" konulu konferans düzenlendi.

Haberler 11.03.2018 - 11:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Evlendirme Dairesinde düzenlenen konferansa konumac olarak AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez katld.

Etyemez, Kudüsün bir siyasi mesele ya da uluslararas ilikiler sorunu olmadn belirterek, Kudüsün, her yönüyle bütün insanlk için yaatlmas gereken, üç dinin birlikte bar içerisinde durmas gereken bir ehir olduunu söyledi.

Kudüse sahip çklmas gerektiini kaydeden Etyemez, Kudüsün 4 bin yllk bir ehir olduunu belirtti.

Kudüsün bar ve sevginin kenti olduunu ifade eden Etyemez, öyle konutu:

NSANLIK çN KUDÜS

Kudüs Yahudiliin kendini bulduu ve ina ettii yerdir. Hristiyanln burada olutuu ve kendini ina ettii yerdir. slamiyetin ilk kblesi, Peygamberimizin en büyük mucizelerinden sra ve Miraç mucizelerinin gerçekletirdii yerdir. Hazret sann doduu yer, Hazreti Musann devletini kurduu ve peygamberliini ilan ettii kutsal bir yer. Kudüs var olma mücadelesinin verildii bir ehirdir. Onun için sahip çklmas gereken bir ehirdir. Her yönüyle bütün insanlk içinde yaatlmas gereken, bu üç dinin birlikte bar içerisinde durmas gereken bir ehir.

Konferansa, Midyat Belediyesi Bakan Yardmcs Tevfik Baysal, HÜDA PAR Midyat lçe Bakan sa Altunkaynak, lçe Milli Eitim ube Müdürü Salih Aslan, Midyat Sosyal Yardmlama ve Dayanma Vakf (SYDV) Müdürü Alaattin Bilgiç, SGK Müdürü Abdürrahim Güne, Midyat Engelsiz Yaam Merkezi Müdürü Ahmet Candemir ve sivil toplum kurulu temsilcileri katld.

Ana Sayfaya Git