Mikrokredide Aksu Şubesi!

Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Aksu "İnsanımıza balık vermeyi değil, balık tutmayı öğreteceğiz. Bilhassa kadınlarımızı, kızlarımızı iş hayatına dahil ettireceğiz, aile ekonomilerine katkılarını sağlayacağız"

Haberler 07.09.2019 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eski çileri Bakan ve Vakfbank Yönetim Kurulu Bakan Abdülkadir Aksu, nsanmza balk vermeyi deil, balk tutmay öreteceiz. Bilhassa kadnlarmz, kzlarmz i hayatna dahil ettireceiz, aile ekonomilerine katklarn salayacaz. dedi.

Türkiye sraf Önleme Vakf (TSVA) ile Midyat Belediyesince dar gelirli kadnlara mikrokredi imkan sunulmas amacyla belediye hizmet binas arkasnda kurulan Midyat Belediyesi Abdülkadir Aksu Mikrofinans ubesi, düzenlenen törenle hizmete açld.

Açlta konuan Vakfbank Yönetim Kurulu Bakan Aksu, Türkiye genelinde 97nci ubeye adnn verilmesinin kendisini duygulandrdn belirterek, Midyat Belediye Bakan Veysi ahine teekkür etti.

Mikrokrediye inand için bu ie girdiini dile getiren Aksu, hazrladklar yerel yönetim reform tasarlar kapsamnda, belediye ve il özel idarelerin bu ie girebilmelerine imkan tanndn anmsatt.

u ana kadar açlan 97 ubede hizmet verildiini aktaran Aksu, unlar kaydetti:

Mikrokredide amaç u. nsanmza balk vermeyi deil, balk tutmay öreteceiz. Bilhassa kadnlarmz kzlarmz i hayatna dahil ettireceiz, aile ekonomilerine katklarn salayacaz. Bunun için gayret gösteriyoruz. Küçük, mini sermayelerle kadnlarmzn ne harika iler yaptn gördük. Bu, hakikaten memnuniyet verici bir olay.

185 BN KADINA 880 MLYON LRA KRED

TSVA Mütevelli Heyeti Bakan Aziz Akgül ise ülkede 97nci mikrokredi ubesini Midyatta hizmete açtklarn söyledi.

Türkiyede u anda binlerce insann mikrokredi aldn belirten Akgül, 17 yldr 185 bin kadna 880 milyon lira kredi verdik. Bunun gerçeklemesinin öncüsü Abdülkadir Aksuya çok teekkür ediyorum. diye konutu.

Midyat Belediye Bakan ahin de imkanlar arttkça daha fazla vatandaa hizmet etme arzusu içinde olacaklarn ifade etti.

Konumalarn ardndan Midyat Belediyesi ile TSVA arasnda mikrokredi faaliyetlerinin yaygnlatrlmas için protokol imzaland, 10 giriimci kadna mikrokredi çekleri verildi.

Ana Sayfaya Git