Milli hava araçları için güç birliği

TUSAŞ ve Altınay Savunma ortaklığında kurulan TAAC Havacılık Teknolojileri, başta Milli Muharip Uçak ve Hürjet olmak üzere milli hava araçları için hareket kontrol sistemleri, iniş takımları ve test sistemleri geliştiriyor

Haberler 18.01.2022 - 03:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Havaclk ve Uzay Sanayii A (TUSA) ve Altnay Savunma Teknolojileri ortaklnda 2019 ylnda faaliyete balayan TAAC Havaclk Teknolojileri (TAAC), bata Milli Muharip Uçak ve Hürjet olmak üzere milli hava araçlar için havaclk standartlarna uygun hareket kontrol sistemleri, ini takmlar ve test sistemleri gelitirme faaliyetlerini sürdürüyor.

TUSAtan yaplan açklamaya göre, sabit ve döner kanat hava platformlar için kritik alt sistemlerin AR-GE, tasarm ve üretim faaliyetlerini gerçekletiren TAAC, havaclk teknolojileri alannda projeler gelitiriyor. Bu kapsamda 2023 ylnda hangardan çkacak olan Milli Muharip Uçakn uçu kontrol sisteminin, ini takmnn ve silah kapann açma/kapama hareket mekanizmalarn gelitirmeye devam eden irket, Hürjetin birçok test ve dorulama çalmalarnn gerçekletirilecei Demir Ku Test Sisteminin de tasarm ve kurulumunu yapyor.

Milli havaclk ekosisteminde havaclk teknolojileri alannda da bamll azaltmay hedefleyen TAAC, nitelikli mühendis kadrosu ile bamsz havaclk endüstrisi için yerliletirme ve yerli ikame sistem çalmalarna katk salyor.

Bir hava aracnn ihtiyaç duyduu tüm hareket kontrol sistemlerinin yerli olarak gelitirilmesi yönünde projelerine devam eden irket, gelecek yllarda oluturduu deer ile havaclk için kritik olan bu sistemlerin ihraç edilmesi için çalmalarn hzlandrmay hedefliyor.

- Ülkemizin yerli, özgün ve bamsz havaclk ekosistemine katk salayacak

TUSA Genel Müdürü Temel Kotil, konuya ilikin deerlendirmesinde, Havaclk alannda yerli ve milli teknolojiler için çalmalarmz devam ediyor. Altnay ile ortak itirakimiz olan TAAC Havaclk Teknolojileri sektörün kritik alanda ihtiyaç duyduu sistemleri ülkemize milli imkanlarla kazandrmak için önemli projeler yürütüyor. 2023 ylnda hangardan çkacak olan Milli Muharip Uçak üzerinde de yer alacak olan bu sistemler ülkemizin yerli, özgün ve bamsz havaclk ekosistemine katk salayacak. Gerçekletirilen bu projelerde emei geçen çalma arkadalarmza teekkür ediyorum. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git