Milli piyanyo yasaklanmalı

İç gündemdeki önemli başlıkları değerlendiren HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, yılbaşı biletleri için yine uzun kuyrukların oluştuğuna dikkat çekerek "Milli Piyango, kumar mevzuatına tabi tutularak yasaklanmalıdır." dedi.

Haberler 22.12.2020 - 10:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HÜDA PAR Genel Bakan shak Salam; milli piyango, PKKnin Kürdistan Bölgesindeki saldrlar, esnaf destek paketi ve ekonomik sorunlar gibi gündemin öne çkan konularn deerlendirdi.

Ylba biletleri için yine uzun kuyruklarn olumaya baladn dile getiren Salam, sizlik ve hayat pahall, yorulmadan para kazanma arzusu, ksa yoldan zengin olma hayalleri ve emein deerinin her geçen gün dümesi, kitleleri bu tür uygulamalara sevk etmektedir. Kurumun özellemesinden sonra ans oyunlar yelpazesi geniletilerek yln tamamna yayld. Milli Piyango internet sitesi onlarca çeit oyun ile devasa bir sanal kumarhaneye dönümütür. Oyunlar online oynandndan ulam da oldukça kolaylamtr. Pandemi süreciyle tüm platformlarn dijital alana kaymas, insanlara bu kumar oyunlarna ulamann yolunu açm ans, çekili, ikramiye ad altnda insanlar bu tür platformlara daha ilgili olmutur. çan hastalklarndan olan kolay yoldan köeyi dönme hayali, ans oyunlar denilerek yasal çerçeveye oturtulan söz konusu sanal kumar tevik etmekte, yasalln verdii rahatlkla alenen online kumarhaneler iletilmektedir. dedi.

Kumar milli olmaktan çkarlarak tümüyle yasaklanmaldr

Online kumarhanelerin kapatlmas gerektiine de dikkat çeken Salam, Televizyon ve internet platformlarnda Milli Piyango reklamlarnn hiçbir kstlamaya tabi tutulmadan yaplmas, eytan ii pisliklerden biri olan kumar açk bir toplumsal tehlikeye dönütürmütür. Ad veya sfat ne olursa olsun yasallk kisvesine büründürülerek kumarn tevik edilmesi kabul edilebilir bir durum deildir. Yaplan uygulamalarla kumarn yasak olmasnn bir anlam da kalmamtr. Zira yasak kumar, sadece kayt d olandr. Devlet eliyle ve devlet güvencesiyle olunca yasak olmaktan çkmaktadr. Bir an önce bu duruma el atlmal, kumar milli olmaktan çkarlarak tümüyle yasaklanmaldr. Milli Piyango idaresince oluturulan devasa online kumarhaneler kapatlarak toplumsal ifsadn önü alnmaldr. ifadelerini kulland.

PKK Kürdistan bölgesini terk etmelidir

PKKnin Kürdistan Bölgesini terk etmesi gerektiini söyleyen Salam, PKK, Irak Kürdistan Bölgesi snrlar içinde Pemergeye yönelik sabotaj ve saldrlarn son zamanlarda artrarak bölgenin huzur ve istikrarn ciddi anlamda tehdit etmeye balad. Kürt toplumunun menfaatleri için mücadele eden bir yapnn Kürtleri hedefine koymas mümkün deildir. Kürdistan Bölgesinin genel anlamda huzura ve istikrara en fazla ihtiyaç duyduu bir dönemde PKKnin özellikle Kürtlere yönelik saldrlarn artrmas, gerçek yüzlerini ortaya koymutur.

PKK, hiçbir zaman Kürtler arasnda huzurdan, bartan, birlik ve ittifaktan yana olmamtr. PKKnin içinde bulunduu hiçbir ittifak veya anlama kalc olmayaca gibi Kürt toplumunun menfaatlerine de hizmet etmeyecektir. Bu hakikati geçen hafta Suriye Kürdistannda bir kez daha gördük. Zira ittifak anlamas yaptklar halde ENKSnin ofislerine saldrlar düzenleyerek tahrip ettiler. PKKnin en büyük realitesi; güçlü olduu zaman kendisinden baka hiçbir yapya tahammül etmeyen, herkesi kendisine teslim olmaya zorlayan zorba bir yap olmasdr. Kendi otoritelerini kabul ettirmek için kadn, çocuk, yal demeden bugüne kadar binlerce Kürdü öldürmekten çekinmemitir. Ancak zayf dütüü bölgelerde veya dönemlerde bar ve kardelik havarisi kesilir. PKK Kürdistan Bölgesinde igalcidir ve igal ettii Kürdistan Bölgesi topraklarn derhal terk etmelidir. dedi.

Ana Sayfaya Git