Milli Savunma Bakanı Işık açıkladı: El-Bab’tan sonra hedef Münbiç!

MİLLİ Savunma Bakanı Fikri Işık, "El- Bab'ın DEAŞ'tan temizlenmesinin ardından Türkiye'nin önceliği Münbiç'tir" dedi. Bakan Işık, başta ABD olmak üzere koalisyon güçlerinden, bu konuda Türkiye'ye verdikleri sözleri tutmalarını beklediklerini vurguladı.

Haberler 03.03.2017 - 15:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Savunma Bakan Fikri Ik, bugün çeitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Balkesire geldi. Bakan Ik, saat 10.00da, 9. Ana Jet Üs Komutanlna uçakla indi, ardndan Valilii ziyaret etti. Vali Ersin Yazcdan ksa bir brifing alan Bakan Ik, Balkesirin tarm, sanayisi, turizmi ile gelien bir il olduunu belirtip, Tabii Balkesir askeri açdan da önemli. ki askeri üssün bulunduu nadir ehirlerimizden birisi. Bizde bugün Balkesirde olmaktan mutluyuz. Hem askeri tesislerimizi yerinde göreceiz, hem de sivil toplum örgütlerimizle bir araya geleceiz dedi. Valilikteki ziyaretinde basn mensuplarnn Münbiçteki hareketlilikle ilgili sorularn yantlayan Bakan Ik, unlar söyledi:

El-Babn bitmesinden sonra, El-Babn DEAtan temizlenmesinden sonra önceliimizin Münbiç olduunu ifade etmitik. Bu aamada bölgede ciddi hareketlilik balad. Önce DEA baz yerleri rejime brakt. imdi de gördüümüz kadaryla PYD ve YPG, baz yerleri rejime brakyor. Bu aslnda PYDnin, DEAn ve rejimin zaman zaman birlikte hareket ettii iddiamz dorulayan ve ispatlayan bir gelimedir. Birbirlerine düman gibi görünen pek çok yapnn kolaylkla bir araya geldiini, u birkaç gün içinde de gördük. Bu noktada Türkiyenin öncelii Münbiçtir. Bata Amerika Birleik Devletleri olmak üzere koalisyon güçlerinden bu konuda Türkiyeye verilen sözlerin tutulmasn bekliyoruz. Fratn batsndaki PYD ve PKK unsurlarnn kesinlikle Fratn batsndan yani Mümbiçten çekilmesini bekliyoruz, bunu da istiyoruz. Bu Amerika Birleik Devletlerinin Türkiyeye taahhüdüdür. Bu taahhüdün en ksa sürede yerine getirilmesini bekliyoruz. Valiliin ardndan esnaf ziyaretlerinde bulunan Bakan Ik, daha sonra Büyükehir Belediye Bakan AK Partili Ahmet Edip Uurla bir araya geldi. Bakan Ik, 14.30da, Salih Tozan Kültür Merkezinde sivil toplum kurulularnn yöneticileriyle toplant yapacak. 16.30da Türk Silahl Kuvvetleri Güçlendirme Vakfna ait bir Jeneratörü, 17.30da ise Astsubay Meslek Yüksek Okulunu ziyaret edecek. 19.00da AK Partinin Öretmenevindeki yemeine katlacak.

Kaynak: Haberler

Ana Sayfaya Git