Milli SİHA'lara yeni mühimmatlar geliyor

Türkiye'nin geliştirdiği silahlı insansız hava araçlarında (SİHA) başarıyla görev yapan, ihracat başarısı da yakalayan mini akıllı mühimmat (MAM) ailesi, gelecek dönemde genişleyip yeni kabiliyetler kazanacak, farklı platformlarda da kullanılabilecek.

Haberler 19.10.2020 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ROKETSAN Genel Müdürü Murat kinci, Türkiyenin SHA Gelitirme Program kapsamndaki çalmalarnn ne kadar önemli ve doru bir karar olduunun bugün net olarak görüldüünü söyledi.

Özellikle Bayraktar TB2 tarafndan Türk Silahl Kuvvetlerine (TSK) kazandrlan imkan ve kabiliyetin son zamanlardaki çatmalarda çok ciddi avantaj saladna iaret eden kinci, Bu ie emek veren herkese teekkür etmek ve minnet duymak gerekiyor. Türkiye açsndan operasyonun anlamn çok ciddi bir oyun deitirici olarak etkiledi ve operasyonlarn seyrini Türkiyenin lehine çeviren bir gelime oldu. dedi.

Türkiyenin Bayraktar TB2 bata olmak üzere birçok insansz hava arac (HA) platformunu aktif olarak kullandn hatrlatan kinci, HAlardaki temel silahmz, MAM ailesi diyebileceimiz MAM-L ve MAM-C. Bunlar aktif olarak sahada kullanlyor, kabiliyet ve vuru gücü olarak çok ciddi avantaj salyor. diye konutu.

YURT DIINDAN CDD TALEP VAR

Murat kinci, özellikle uluslararas platformda Türkiyenin SHAlar konusundaki baarsna paralel olarak bu ürünlere çok ciddi talep olduunu söyledi.

Özellikle sava alannda HA ve SHAlarn aktif kullanmnn artrlmasyla bu çözümlere olan talep ve ihtiyacn çok üst seviyeye çktn vurgulayan kinci, Bu talebin giderek artacan deerlendiriyoruz. ifadelerini kulland.

Sava konseptinin ar ve büyük platformlarn kullanmndan hafif, insansz, daha akll platformlara doru evrildiine iaret eden kinci, bundan sonraki aamalarda da ROKETSAN olarak TSK bata olmak üzere dost ve müttefik ülkelerin ihtiyaçlarn karlamak için MAM ailesini geniletmek ve kabiliyetlerini artrmaya yönelik hem iç Ar-Ge projeleri hem de ekosistemdeki firmalarla daha üst seviye kabiliyetli ürünleri ortaya çkarmak için çalacaklarn dile getirdi.

SUNGUR GÖREVE HAZIR

Murat kinci, yakn zamanda kamuoyuyla paylalan Sungur hava savunma sisteminin geldii son duruma ilikin de bilgi verdi.

Ana Sayfaya Git