Milli telsiz EHKET'in TSK'ya ilk teslimatı yapıldı

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, "Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ilk teslimatları yapılan Elektronik Harp Korumalı El Telsizi (EHKET) yurt dışına da ihraç edilmeye başlandı." ifadesini kullandı.

Haberler 21.07.2020 - 10:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakanl Savunma Sanayii Bakanlndan yaplan açklamaya göre, kurum ile ASELSAN arasnda imzalanan TSK çok Bantl Saysal Müterek Telsiz Sözlemesi kapsamnda kara, deniz ve hava unsurlarnn taktik ve stratejik haberleme ihtiyaçlar milli olarak gelitirilen yazlm tabanl telsizlerle karlanyor. Srt, araç ve sabit merkez konfigürasyonlarndan oluan telsizlere bir yenisi daha eklendi. Elektronik Harp Korumal El Telsizi, yeni bir telsiz modeli olarak gelitirildi.

Açklamada, görülerine yer verilen Demir, EHKETin TSKya ilk teslimatnn yaplmasnn yan sra yurt dna da ihraç edilmeye balandn bildirdi.

Demir, unlar kaydetti:

Kbrs Bar Harekatnn 46nc yl dönümünde ehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anyorum. O günlerde yerli ve milli savunma sanayisinin ne kadar elzem olduu bir kez daha görülmü ve bu anlamda önemli admlar atlmtr. ASELSANn kurulmas ve yerli telsizlerin üretilmesi savunma sanayimizin önemli dönüm noktalarndan biridir. Savunma sanayimiz o günlerden bu günlere çok farkl bir seviyeye geldi. Yeni teknolojilerle güvenlik güçlerimizin ihtiyaçlarn karlayan ASELSAN da son olarak EHKET telsizlerini gelitirdi.

- Dünyada sayl ülke yapabiliyor

Demir, en zor ses-veri-video haberleme ihtiyaçlarn karlayabilen küçük, hafif, çok bantl, çok fonksiyonlu taktik el telsizi EHKETin en zor çevre koullarna dahi uyum salayabilecek ekilde tasarlandn vurgulad.

EHKETin, dorudan görü hattnn olmad yerlerde dahi geni bant dalga ekli özelliini kullanarak bugünün modern sava alanlarnda ihtiyaç duyulan yüksek çözünürlüklü görüntü ve videolar aktarabildiine dikkati çeken Demir, unlar kaydetti:

Yüksek seviye elektronik harp koruma tedbirleri, EHKETe yüksek beka kabiliyeti kazandryor. Milli kriptolu haberleme yaplan telsizlerin TSKya ilk teslimatlar yapld ve yurt dna da ihraç edilmeye baland. Kbrs Bar Harekatnda yabanc ülkelerin telsizini kullanmak zorunda kalan Türkiye, bugün gelitirdii yazlm tabanl telsizleriyle kara, hava ve deniz platformlarnn tamamnda kendi milli ve özgün haberleme sistemlerini tasarlayan, gelitiren ve üreten dünyadaki sayl ülkeler arasnda yer alyor.

- Milli kriptoya sahip

Dünyadaki benzerlerine göre hafif, küçük ve fiyat avantajna sahip EHKETte, yüksek veri hzyla ses-veri-video haberleme sistemi, elektronik harp koruma, milli kripto, yüksek çözünürlüklü dahili kamera, hafifletilmi magnezyum gövde, tam IP uyumlu, a destekli yapsyla en uç birimlerden komuta merkezlerine kadar haberleme imkan özellikleri bulunuyor.

Ana Sayfaya Git