Milli tüfekte "15 bin atım" garantisi

KaleKalıp, KCR556 Piyade Tüfeği'ni, "Türkiye’nin 15 bin atım namlu ömrü garantisi verebilen ilk ve tek piyade tüfeği" olarak Jandarma Genel Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığına teslim etti

Haberler 04.11.2021 - 01:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

KaleKalp tarafndan üretilen piyade tüfekleri Jandarma Genel Komutanl ve Kara Kuvvetleri Komutanlnn kullanmna sunuldu.

irketten yaplan açklamaya göre, tamamen yerli olan KaleKalp ürünü KCR556 Piyade Tüfei, modüler yapda ve her iki elle kullanma uygun olarak tasarland.

Yaklak 10 bin atma kadar bakm ihtiyac duymadan, kömür birikmesini ve s transferini azaltan yapsyla görev yapan piyade tüfeinin arjör hariç arl 2 kilo 630 gram seviyesinde bulunuyor. Tüfekler, Jandarma Genel Komutanl ve Kara Kuvvetleri Komutanlna teslim edildi. KCR556, Türkiyenin 15 bin atm namlu ömrü garantisi verebilen ilk ve tek piyade tüfei olarak dier kullanclarna da teslim edilecek.

15 BN ATIM GARANTS

Açklamada görülerine yer verilen KaleKalp Genel Müdürü Selim Erol, Cumhurbakanl Savunma Sanayii Bakan Prof. Dr. smail Demirin de açklad üzere KCR piyade tüfeklerinin kullanm balad. Yerli ve milli üretimle ülkemiz savunma sanayisi sektörünün geliimine katk sunmaktan dolay gururluyuz. Ar-Ge ve üretim süreçlerinde ülkemiz mühendislerinin emekleriyle tasarlanan ve yüzde 100 yerli bir ürün olan KCR556 Piyade Tüfeinin gerek teknolojisi gerek kullanm kolayl gerekse yüksek güvenilirlii açlarndan güvenlik güçlerimize fayda salayacana inanyorum. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git