Milyarder Wall Street yatırımcısı Icahn'da Trump'ı yarı yolda bıraktı

ABD Başkaı Donald Trump'ın danışmanalığını yapan Milyarder Wall Street yatırımcısı Icahn, danışmanlık görevini bıraktı.

Haberler 19.08.2017 - 02:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABD Baka Donald Trumpn danmanaln yapan Milyarder Wall Street yatrmcs Icahn, danmanlk görevini brakt.

Beyaz Saraya finansal regülasyonlar konusunda danmanlk yapan Icahn, Trumpa yazd istifa mektubunu kiisel web sitesinden yaynlad.

Icahn, mektubunda danmanlk görevinden ayrlma kararn, pozisyonuna yönelik partizan tartmalar nedeniyle aldn ifade etti. Buna karn, açklamann zamanlamas, Icahnn 7 ayda önce yaplan atamasnn ardndan durulan tartmalardan ziyade Trumpn Danmanlar Konseyinden ayrlan dier i dünyas temsilcilerini izledii yönünde deerlendirildi.

Mal varl yaklak 16,7 milyar dolar olan ve ülkenin en zengin isimleri arasnda yer alan Icahn, Trumpa yazd mektupta, yönetimde hiçbir zaman resmi bir pozisyonu olmadn vurgulad.

Icahn mektubunda, Demokrat kartlarnzn üstü kapal ithamlarna ramen hiçbir zaman halka açk olmayan bilgilere eriimim olmad, pozisyonun dolaysyla kar elde etmedim veya çkar ilikisi yarattn düünmedim. ifadesine yer verdi.

Carl Icahnn istifas, Trumpn Amerikan i dünyasyla yaad ayrlklara bir yenisini ekledi.

Trump, hafta ortasnda art arda gelen istifalarn ardndan Danmanlar Konseyini feshetme karar almt.

Amerikan i dünyasnn önde gelen isimlerinin Konseyden ayrlmasnda, Trumpn geçen hafta sonunda Virginia eyaletinin Charlottesville kentinde bir kiinin öldüü ve çok sayda kiinin yaraland olaylardan rkç gruplar sorumlu tutmayarak, her iki taraf da knamas belirleyici olmutu.

Ana Sayfaya Git